Smärtkontrakt, screening och receptbelagda läkemedelsdatabaser

Juridiska hinder för att erhålla receptbelagda läkemedel

Om du tror att du behöver smärtlindring i form av receptbelagd smärtstillande läkemedel som narkotika eller opioider, borde du vara medveten om de steg som tas av läkare, enskilda stater och provinser för att bestämma vilka patienter som behöver smärtstillande läkemedel, hur de hanterar ta dessa droger, och huruvida de blir missbrukare av dessa droger eller inte.

Smärta Kontrakt

Vissa läkare kräver nu att patienter skriver under smärtkontrakt.

Dessa kontrakt måste läsas och godkännas av patienten, eller läkaren ska inte ordinera de smärtstillande läkemedlen de behöver.

Avtalet beskriver de viktiga punkter som en patient måste komma överens om, inklusive uttalanden som:

Ett slutligt uttalande säger att om de bryter mot någon av punkterna, kommer läkaren att sluta skriva förmedlarna för dem eller avvisa dem från sin praxis. Det är en orsak till att patienterna kan vara blackballed eller svartlistad.

Hitta ett smärtkontrakt på nätet online.

Användningen av dessa smärtkontrakt är en tvivel bland läkare, eftersom de känner att man frågar patienten att underteckna ett sådant kontrakt bryter mot patientens förtroende.

De som använder dem ändå kan tyckas vara lite generad att fråga sina patienter om att underteckna dessa avtal, men de använder dem eftersom de anser att deras patienter behöver veta de problem som kan utvecklas genom att använda drogerna och skydda sig från juridiska problem.

Vissa läkare berättar för sina patienter att regeringen kräver dessa kontrakt, men hittills behöver ingen statlig, provinsiell eller federal regering kräva smärtkontrakt.

De är lokala till en specifik doktors kontor eller sjukhus.

Listan innehåller också brott som läkare och akutmottagare vet att de ska leta efter hos läkare som söker läkemedel . Dessa patienter kommer att vändas bort om de dyker upp för att begära smärtstillande läkemedel.

Urinprov

På något sätt kan en läkare berätta om hans eller hennes patient har tagit för mycket av ett opioidläkemedel eller har blivit förening med läkemedlet med andra ämnen, inklusive andra droger, marijuana eller alkohol, att administrera ett urintest.

Om urintestet endast återspeglar läkemedlet som har ordinerats av läkaren i en acceptabel mängd, har patienten bättre chans att fortsätta arbeta med sin läkare, för att få medicinen hon behöver, att genomgå en annan behandling för att sakta stoppa ta drogen, eller för att lindra hennes smärta på annat sätt.

Å andra sidan, om andra ämnen - eller för mycket av den föreskrivna medicinen - finns i en patients urin, kan läkaren avvisa patienten, eller helt enkelt vägra att skriva ett nytt smärtstillande läkemedel.

Det finns berättelser om patienter som har gått till akutmottagningen för problem som kanske återspeglar de smärtstillstånd de tar, som sedan föreskrivs nya smärtstillande medel i ER. De lär senare att deras regelbundna läkare, som har hjälpt dem med smärta över tid, kommer att, som beskrivet ovan, lära sig mer om de extra drogerna från ett urintest och sedan vägra att behandla dem ytterligare.

Statewide Databaser

Mer än tre dussin stater och sju provinser i Kanada har etablerat databaser för att hjälpa till att spåra opioid- och narkotiska receptbelagda läkemedel.

Dessa databaser spårar läkares receptskrivning, apotekets receptbeläggning och patientens receptbelagda fyllning.

När en patient ser sin läkare och det finns möjlighet att skriva ett smärtstillande läkemedelsrecept, kommer läkaren att kunna komma åt databasen för att vara säker på att patienten inte försöker "läkare butik" samla mer receptbelagda läkemedel än han har lagligt eller medicinsk rätt till eller som kan vara av fara för honom om han överdoser.

Diskussioner pågår för att dela den här informationen möjligt över statliga linjer, så att patienter inte kan gå till läkare i andra stater.

Medan många patienter är upprörda över att en sådan databas strider mot deras integritet finns det faktiskt viktiga skäl att stödja användningen av denna typ av verktyg:

Medscape upprätthåller en lista över vilka stater som använder vilka typer av verktyg för att bekämpa narkotiska och opioida drogmissbruk.

När tiden går vidare kan lagarna stramas ytterligare, och det kan bli svårare för patienter att få de droger de vill ha och behöver för att kontrollera deras smärta.