Vad ska man göra när ditt äktenskap gör ont

Observera: Denna artikel handlar inte om de ont som orsakas av fysiskt eller emotionellt missbruk i ett äktenskap. Om du är i ett dysfunktionellt äktenskap som inkluderar missbruk av mage, vänligen sök professionell och juridisk hjälp så fort.

The Cycle of Hurt

En cykel som många gifta par faller i när en skada uppstår i deras äktenskap är att klamra sig om frågan, dra sig av varandra, dra sig för mycket på onten, håll på ett våld, gå på äggskal runt varandra, gräva i deras klackar på frågan, tillåter bitterhet att bygga och hamna i ett kallt krig och djup desillusion.

Hemligheten

Om du är skadad av något som din maka sa eller inte sa eller någonting som din make gjorde eller inte gjorde, för att rädda ditt äktenskap måste du prata om situationen och göra ont.

Enligt Gerald Foley i modet att älska ... När ditt äktenskap gör ont "bryter gifter sig ofta på grund av ackumulering av ont av likgiltighet, ojämnhet, vedergällning, fysisk misshandel, kritik, nagging eller sårad den andra för att få uppmärksamhet. vi blir skadade, smärtan gör att vi slår in på oss själva och fokuserar på smärtan snarare än på den andra personen. Den som skadas och den som skadade, behöver både helande. "

känslor

Negativa känslor tar ofta med när du är skadad. Dessa känslor kan medföra mer skadliga tankar med dem. Utan att prata om vad som händer inom dig, kan onten fortsätta att växa. Här är en lista med känslor som hjälper dig att komma igång när du lär dig hur du känner:

Oavsiktlig ont

Även om oavsiktliga ont är verkligen för många att lista och vad som gör ont kan ingen skada någon annan, här är några vanliga sätt som par skadar varandra utan att innebära smärta.

Avsiktliga sår

Avsiktliga ont är när du skadar din make, du vet att du gör det, och du fortsätter att göra det. Dessa sår uppstår ofta mitt i argument, kolliderar med varandra och missförstånd.

Ett exempel på att skapa en avsiktlig skada är om du bestämmer dig för att titta på porr trots att du vet att det orsakar din make. Andra sätt du kan avsiktligt skada ditt äktenskap är:

Mer av vad du borde göra

Lämna inte saker mellan dina två osynliga.

Om du inte gör någonting när ont inträffar kommer du så småningom att springa iväg. Låt inte känslomässigt tillbakadragande bli en del av ditt äktenskap.

Vilka andra äktenskapseksperter måste säga om skada i äktenskapet

"Prata med att hitta svar snarare än att skylla eller skada din make ... Anledningen till att diskutera problem är att hitta bättre sätt att göra äktenskapet." - H. Wallace Goddard, Kathleen Rodgers, Stärka ditt äktenskap

"När vi begraver våra konflikter istället för att möta dem, när vi spenderar vår smärta istället för att hantera det, är en process igång. Du kanske tror att du blir av med konflikt genom att begrava den, men du begraver den levande och det kommer att fortsätt att hemsöka dig.

Undvikande leder till slut dig till en plats som du inte går till: känslomässig skilsmässa ... Äktenskapsdrömmen du en gång delat kommer att dö en långsam och smärtsam död. "- Gary Rosberg, Barbara Rosberg, Healing the Hurt i ditt äktenskap

"Låt din partner vara ofullkomlig. En vis dam sade att hon bestämde sig för att låta mannen vara tio fel." När han gjorde någonting som störde henne sa hon: "Det finns en av hans fel, jag kan leva med det." - H. Wallace Goddard, Kathleen Rodgers, Stärka ditt äktenskap

"En av nycklarna till ett lyckat äktenskap är att uppskatta styrkorna. Varje äktenskap har problem. Men genom att använda dina styrkor klokt kan du fortsätta att göra äktenskapet starkare." - H. Wallace Goddard, Kathleen Rodgers, Stärka ditt äktenskap

"Alla par har svårigheter och alla par har skillnader. Dessa skillnader kan vara centrerade på pengar, svärföräldrar, religion eller något annat livsområde ... När en eller båda äktenskapspartner insisterar på" min väg eller inte alls, "De flyttar sitt äktenskap mot vinter. Vinter kan vara en månad, eller det kan vara trettio år." - Gary Chapman. De 4 säsongerna av äktenskap: hemligheter till ett varaktigt äktenskap