Bensodiazepin biverkningar och användning

Bensodiazepiner är en klass av läkemedel som kallas centrala nervsystemet depressiva, som används för att behandla ett brett utbud av hälsosjukdomar och tillstånd, från ångest till anfall. De arbetar genom att förbättra hjärnans respons på en viss neurotransmittor som kallas gamma-aminosmörsyra (GABA). Detta minskar excitabiliteten i centrala nervsystemet och leder till lugnande känslor.

Personer som tar bensodiazepiner kan uppleva förändrat humör, avslappnade muskler och sömnighet.

De vanligast föreskrivna bensodiazepinerna är:

Bensodiazepin biverkningar

De flesta biverkningar av bensodiazepiner är relaterade till deras verkan som depressiva medel i centrala nervsystemet. Dessa inkluderar:

Risk för beroende

Benzodiazepiner är ett Schedule IV-läkemedel på grund av risken för fysisk och psykologisk missbruk. På grund av detta ordineras de ofta endast under en kort tidsperiod (ofta i två till fyra veckor).

När det tas längre tid kan bensodiazepiner resultera i tolerans, beroende och symtom på uttag om du plötsligt slutar ta dem.

Detta innebär att kroppen kommer att kräva mer av läkemedlet för att uppnå samma terapeutiska effekt och kan resultera i abstinensseffekter vid abrupt avbrott (abstinenssymptom kan minimeras genom att långsamt avta medicinen). Uttagssymptom, som kan ta upp till sex veckor som kroppen justerar kan innehålla:

Dessutom kan många ämnen interagera med bensodiazepiner och orsaka signifikanta symptom på överdosering och till och med dödsfall. Till exempel, alkohol och narkotiska smärtstillande medel, som båda är också centrala nervsystemet, kan kraftigt förstärka effekten av bensodiazepiner. Tillsammans kan dessa läkemedel farligt långsam andning och hjärtfunktion, eller till och med för att de ska upphöra helt och hållet.

Bensodiazepinanvändning

Bensodiazepinläkemedel fungerar alla för att trycka ner i centrala nervsystemet. Olika läkemedel i familjen används för att behandla en mängd olika villkor, inklusive:

Läs mer om olika bensodiazepiner:

Ansvarsfriskrivning: Den här profilen är inte avsedd att vara allomfattande eller ersätta information från din läkare eller på recept från tillverkaren.

> Källor:

> Lessenger, James E., MD och Feinberg, Steven D., MD, MPH. "Missbruk av recept och receptfria läkemedel." J är styrelse Fam Med . Jan 2008. 1983; 286: 1876-7.

> Pomerantz, Jay M., MD. "Risk mot fördel av bensodiazepiner." Psykiatriska tider . 01 augusti 2007. Vol. 24, nr 7