Inte alla problem drinkare är alkoholister

Hur man säger om du behöver hjälp att sluta dricka

Många som faller i kategorin "problemdriker" är inte alkoholister. För att sluta dricka behöver de inte nödvändigtvis medicinsk behandling, stödjande gruppsamtal eller en andlig uppvaknande.

Faktum är att de flesta människor som bestämmer sig för att sluta dricka gör det utan någon hjälp utan hjälp. De gör helt enkelt sina tankar för att stoppa eller modifiera sina dricksmönster.

Många engångsdrinkare "växer upp" och förändrar deras beteenden. Andra kan ha en särskilt pinsam eller skrämmande upplevelse och svära av alkohol. Det upprepar dock att dessa människor förmodligen inte är alkoholister.

En undersökning av University of Toronto avslöjade att mer än 70 procent av återställda problem drinkers sa att de övervunnit sina alkoholproblem utan formell behandling. En liknande studie i USA av psykiatristen George Vaillant, vid Cambridge Hospital i Massachusetts, rapporterade att 75 procent av människor som antingen slutade eller sänka sig på att dricka gjorde det utan att dra fördel av behandling eller anonyma alkoholister .

Dessa resultat är förenliga med studier som visar att 80 till 90 procent av framgångsrika quitters ger upp att röka utan professionell hjälp. Så om du har ett dricksproblem finns det en chans att du kan göra något åt ​​det utan dyra medicinsk hjälp och delta i möten.

Även dagliga drinkare kanske inte ens drabbas av alkoholismens sjukdom , enligt dessa studier. En sådan drinkare kan behöva första medicinsk hjälp för att komma igenom avgiftningsperioden, men kan vara fortsatt nykter efter detox utan ytterligare hjälp. Kom ihåg att ge upp alkoholkalkong kan vara farligt utan medicinsk ingrepp.

Så om din kropp har blivit kemiskt beroende av ämnet, bör du få hjälp. Försök inte sluta på egen hand.

vilje~~POS=TRUNC

Om du tror att du är ett problem som är alkoholiserande, men inte alkoholist, och du vill uppriktigt skära ner eller sluta dricka, har National Institute on Alcohol Abuse och Alcoholism några verktyg som kan vara till hjälp. Du kan ta ett frågeformulär för att bestämma om du dricker för mycket, lära dig orsakerna till att du ska skära ner och granska ett verktyg för att ställa in personliga mål. Du kan också använda ett prov " dricksdagbok " för att se hur mycket du faktiskt dricker för att ställa in mål för att klippa tillbaka eller stoppa helt.

NIAA ger också tips som hjälper dig att möta ditt mål, till exempel att se hur mycket alkohol du håller dig runt huset. Du kan också lära dig att dricka långsamt, ta en paus från alkohol vid vissa tillfällen och säga nej när dricksmöjligheter uppstår.

Maktlös

För människor som i själva verket är alkoholister , kommer alla viljestyrka och självlösning i världen inte att hjälpa dem att besegra sjukdomen . Folk som har försökt upprepade gånger att begränsa eller sluta dricka och upptäckt att de helt enkelt inte kan, kommer säkert att behöva hjälp utanför det, antingen från vårdcentralen eller från ett självhjälpsprogram eller återhämtningsprogram som AA.

Stöd är också tillgängligt för familjer av människor med ett dricksproblem, oavsett om drinkaren är alkoholist eller problemdrinkare . Om någon annans dricka har ställt utmaningar för dig finns det resurser tillgängliga för att hjälpa dig att hitta fred.