Självmordstankar hos barn

Självmordstankar och beteende kan vara ett symptom på barndomsdepression

Att veta självmordsfakta för ungdomar är särskilt viktigt för föräldrar till barn med depression . För föräldrar är självmordstankar och beteenden ett av de mest oroande bekymmerna för barndomsdepressionen. Enligt Centers for Disease Control (CDC) är dödsfallet av självmord den fjärde ledande dödsorsaken bland 10 till 14-åringar, och många fler barn försöker men fullbordar inte självmord.

Ålder och självmordstankar

Enligt CDC: s webbbaserade skadebedömningsfråga och rapporteringssystem (WISQRS) fanns det inga dödsfall av självmord i USA bland barn under 5 år mellan 2008 och 2014. Antalet självmordsdöd ökade dock till 0,03 procent för 5- till 9-åringar och 1,48 procent för 10- till 14-åringar i samma tidsperiod.

Typiskt ökar antalet suicidmängder med ålder, som toppar i sen ungdom. Flickor försöker oftare självmord, men pojkar följer oftare igenom till slut.

Självmordstankar och depression

Enligt en studie är suicidala tankar kopplade till en sämre fördjupning, vars symtom innefattar tidigare inkomster, längre varaktighet och kortare mellanrum av remission .

Det är viktigt att veta att inte alla deprimerade barn kommer att ha självmordstankar eller beteende. Det är faktiskt ett av de minst vanliga symptomen på barndomsdepression .

Också, inte alla barn med självmordstankar och beteende är deprimerade.

Kanske mest tröstande att veta, inte alla barn som har suicidala tankar kommer att försöka självmord. Det är dock en bra förutsägelse för framtida försök, och dessa barn behöver alltid utvärderas av en professionell.

Varningstecken på självmord

Några viktiga varningsskyltar om självmordsbeteende hos barn är:

Riskfaktorer

Vissa riskfaktorer som kan bidra till ett barns risk för självmordstankar och beteende är:

Hur man hjälper ditt barn

Här är några strategier som hjälper ditt barn om du tror att han eller hon har självmordstankar:

När ska du få omedelbar hjälp

Det är bättre att vara säker än ledsen när det gäller ditt barns välbefinnande. Om du tror att ditt barn är i kris och han eller hon har haft ett tidigare självmordsförsök, hotar att skada sig själv, eller om du bara har en "känsla av mage", få ditt barn hjälp omedelbart.

Vänta inte. Om det behövs, ta ditt barn till ett pediatrisk akutrum.

Att ha ett barn som är deprimerat eller är självmordsförsörjande gör dig inte en dålig förälder eller betyder att du gjorde någonting för att orsaka hennes smärta. Det bästa du kan göra är att få ditt barns hjälp och stödja henne i hennes återhämtning.

* Om ditt barn eller någon annan du känner har självmordstankar, kontakta den nationella självmordsförsökets livslängd på 1-800-273-TALK (1-800-273-8255).

> Källor:

> American Association of Suicidology. Varningsskyltar och riskfaktorer. 2017.

> Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Dödlig skada kartläggning. Uppdaterad 7 augusti 2013.

> Kerr DCR, Owen LD, Päron KC, Capaldi DM. Förekomst av självmordstanken bland pojkar och män utvärderas årligen från åldrarna 9 till 29 år. Självmord och livshotande beteende . 2008; 38 (4): 390-402. doi: 10,1521 / suli.2008.38.4.390.

> National Institute of Mental Health (NIMH). Självmord.