Hur man dricker på ett ansvarsfullt sätt

Många binge drinkers och heavy drinkers bestämmer att de vill börja dricka på ett ansvarsfullt sätt. Men med all information där ute om farorna med alkohol kan det vara svårt att veta var man ska börja. Den här artikeln kommer att berätta hur man dricker ansvarsfullt i enkla steg.

Svårighet: Genomsnitt

Nödvändig tid: 2-4 veckor

Här är hur:

 1. Upprätta ditt drickmål

  Även om det är en bra idé att tänka på att minska ditt alkoholintag, kontrollera om du är en lämplig kandidat för kontrollerat dricks. Vissa människor borde inte dricka alls, särskilt om du har en historia med missbruksproblem eller en nära släkting som har eller har missbruk eller psykiska problem. Ditt dricksmål bör baseras på vad som är bäst för din långsiktiga hälsa, liksom vad som är realistiskt för dig, din familj och dina vänner och andra aspekter av din livsstil.

  Om du inser att du ska sluta helt, tala med din läkare om att få hjälp med att sluta med alkohol och hålla sig nykter. Beroende på hur mycket du har druckit nyligen kan det inte ens vara säkert att sluta kall kalkon och din läkare kan ordinera mediciner för att göra det säkrare.

  Om du är en bra kandidat för kontrollerat drickande, tänk på ditt mål. Några möjliga kontrollerade dricksmål är:

  • Jag vill bara dricka på helgerna.
  • Jag vill sänka mitt totala intag till en hälsosam mängd .
  • Jag vill kunna dricka på fester och andra evenemang, utan att bli full.

  Skriv ner ditt mål.

 1. Bedöma din nuvarande alkoholintag

  Håll en dryckedagbok i en vecka. De enklaste dryckedagarna registrerar bara hur mycket du dricker varje dag, men ju mer du kan hålla reda på desto bättre kommer du att förstå dina egna dricksmönster och därmed kunna styra dem. Varje kväll (eller följande morgon, om du glömmer), skriv ner hur många drycker du drack, var du var, när du druckit och med vem. Skriv också ned eventuella negativa effekter eller situationer som uppstod som du skulle vilja undvika i framtiden, till exempel "Efter min tredje öl fick jag ett argument med Ben." Detta ger dig en bra uppfattning om tider, platser och människor där din dricka tenderar att bli överdriven eller problematisk.

 2. Beräkna din säkra alkoholbegränsning

  Din säkra alkoholgräns är baserad på din alkoholalkoncentration i blodet och är den mängd alkohol du kan dricka i en enda dryckesession. Det bygger på flera faktorer, inklusive ditt kön, vikt och hur snabbt du dricker.

  När du har räknat ut hur många drycker du kan dricka, skriv ner den tillsammans med dricksperioden.

 1. Köp alkohol i små, mätta belopp

  Kött på vin, öl och sprit är det snabbaste sättet att sabotera din plan att dricka på ett ansvarsfullt sätt. För att dricka hemma, följ dessa tips:

  • Köp endast den mängd alkoholhaltig dryck du identifierade i steg 3, den dag du tänker dricka den. Om det behövs köper du enskilda burkar eller enkeldisplay eller halvflaskor med vin.
  • Om du vet att du kommer att vilja ha mer dryck, men inte mer alkohol, köpa samma mängd alkoholfritt eller lågt alkoholvin eller öl.
 1. Planera ditt resehem

  Även om du kommer att dricka på en förnuftig nivå, kommer du fortfarande att vara nedsatt och ska inte köra.

  Ordna för en tur hem med en nykter förare, eller förboka en cab. Om det är för dyrt, planera din bussresa hem så du vet när du ska lämna medan bussarna fortfarande körs.

  Lämna din bil hemma så att du inte kommer att bli frestad att använda den. Ta en tur eller ta en buss till din dricka händelse.

 2. Lugna dig

  Drick endast den mängd du skrev ner i steg 3 och med angiven hastighet. Om du vill ha mer att dricka däremellan, drick vatten eller alkoholfria eller alkoholfria drycker.

 3. Titta på Peer Press

  Titta på dricka dagboken du avslutade i steg 2. Om det finns några människor som uppmuntrar dig att dricka för mycket, försök att undvika dem under den första månaden eller så medan du vänjer sig vid din nya stil av dryck.

  Kolla in mina fem sätt att säga nej till alkohol om du inte kan undvika människor som pressar dig att dricka.

  Om du ständigt omges av ömsesidig press att dricka, börja skapa nya vänner som inte dricker så mycket.

 4. Om du först inte lyckas ...

  Försök igen!

  Det är möjligt att du kanske har ett alkoholproblem , i vilket fall, tala med din läkare om att få hjälp.

  Du kan också hitta en självhjälpsgrupp, även om 12 steggrupper förmodligen inte skulle vara ett bra val, om du inte har bestämt dig för att sluta alkohol helt.

Vad du behöver: