Förstå grunderna för alkoholberoende syndrom eller alkoholism

Alkoholberoende syndrom

Termen alkoholism avser en sjukdom som kallas alkoholberoende syndrom, det mest allvarliga skedet av en grupp dricksproblem som börjar med binge-dricks och alkoholmissbruk.

Typer av alkoholproblem

Alkoholproblem uppstår på olika nivåer av svårighetsgrad, från mild och irriterande till livshotande. Även om alkoholberoende (alkoholism) är det mest allvarliga skedet kan mindre allvarliga dricksproblem också vara farliga.

Berusningsdrickande

Officiellt betyder binge-dricks att ha fem eller fler drycker i en session för män och fyra eller fler för kvinnor. En annan informell definition för binge-dryck dricker helt enkelt för att bli full, även om denna användning inte är kliniskt specifik. Binge-dricks är det vanligaste dricksproblemet för ungdomar under 21 år.

Alkoholmissbruk

Binge-dricksvatten blir alkoholövergrepp när din dricka börjar orsaka problem i ditt dagliga liv och drickningen fortsätter i alla fall. Med andra ord är alkoholmissbruk när du fortsätter att dricka trots sociala, interpersonella eller juridiska problem. Alkoholmissbruk kan leda till att man saknar tid i skolan eller arbetet, försummar barn- eller hushållsansvar eller ådra sig juridiska problem, inklusive rättegångar från obetalda räkningar eller straffrättsliga åtal för allmän förgiftning, full körning eller våld i hemmet.

Eftersom alkohol stör din bedömning, är det mer sannolikt att du gör "något dumt" under påverkan av alkohol än om du var stenkall nykter. Alkoholmissbruk innebär att ditt förhållande mellan full och nyktert börjar tippa till starkt ogynnsamt territorium.

Alkoholberoende

Alkoholmissbruk blir alkoholberoende när drinkare börjar uppleva ett lust efter alkohol , förlust av kontroll av deras drickande, abstinenssymptom när de inte dricker och ökad tolerans mot alkohol så att de måste dricka mer för att uppnå samma effekt.

Alkoholberoende är en kronisk och ofta progressiv sjukdom som innehåller ett starkt behov av att dricka trots upprepade problem.

Är alkoholismen härdad?

Alkoholismen tenderar att springa i familjer och en betydande mängd vetenskaplig forskning tyder på att genetik spelar en roll för att utveckla alkoholproblem. Men forskning visar också att en persons miljöpåverkan påverkar risken för att bli alkoholberoende. Att bara ha en familjehistoria av alkoholism gör inte en person till att bli en alkoholist.

Få hjälp

Alkoholism är ett allvarligt tillstånd, men om du eller någon du älskar påverkas av det, sök hjälp. Din primärvårdspraktiker eller sjuksköterska för folkhälsan kan hjälpa dig att styra dig i rätt riktning, eller du kan besöka ett öppet möte med ett 12-stegsprogram som Anonyma Alkoholister.

> Källor