En traditionell studie 7

De 12 traditionerna av Alkoholister Anonymous och Al-Anon

Genom att vara självbärande och minskande utanför bidrag, skyddar 12-stegs grupper gemenskapstrukturen och de grundläggande andliga grundarna. Anonyma Alkoholisters Tradition 7 (AA) säger, "Varje grupp borde vara helt självbärande, minskande utanför bidrag."

Att vara självbärande

En av cheferna i de 12-stegs supportgrupperna är att varje medlem är ansvarig för sin egen återhämtning.

Den första delen av Tradition 7 gör det klart att ansvaret sträcker sig till medlemmarna i varje lokal grupp, eftersom den passerar korgen för bidrag för att betala hyran och behålla sitt litteraturbibliotek.

Om gruppen samlar in mer än vad som är nödvändigt för att täcka sina utgifter, kan gruppen bidra till sitt världstjänstkontor, som också följer denna tradition genom att inte acceptera några externa bidrag. Även om sådana bidrag har fallit under de senaste åren , är de viktiga för att hjälpa till att bära budskapet över hela världen.

Avvisa utomstående bidrag

Den andra delen av denna tradition behandlar frågan om att gemenskapen inte blir involverad i yttre problem eller konflikter som kan uppstå genom att acceptera "utanför bidrag". Om sådana bidrag godtas kan gruppen och dess medlemmar känna sig skyldiga att göra några slags medgivanden till den enskilda eller organisationen som gör donationen.

Att minska dessa bidrag håller gemenskapen oberoende av yttre påverkan. Det skär också ut behovet av att ständigt söka donatorfinansiering och statliga bidrag.

Eftersom Internet blev en del av det dagliga livet, började medlemmar i 12-stegs grupper naturligtvis samla på nätet för ömsesidigt stöd.

Många av dessa onlinegrupper (men inte alla) kunde följa Tradition 7 och förbli självbärande, hålla utanför reklam för sina webbplatser och från deras online-möten.

Tar ansvar

AA-medlem Althea noterar de många fördelarna med denna tradition för alkoholisten , gruppen och för AA som helhet. Många kommer till AA på botten, utan jobb eller ställe att bo. Ingen betalning krävs hos AA, men eftersom alkoholisten blir nykter och börjar göra framsteg på andra delar av sitt liv, kan han lägga in ett bidrag i korg på mötet. Det gör honom ansvarig för första gången (för många) att ta hand om sig själv och ge tillbaka till gruppen.

De i AA som har varit i programmet i många år kan tro att de har bidragit tillräckligt och lämnar bördan att vara ekonomiskt ansvarig för nykomlingar. AA-co-grundarna förstod detta och Tradition 7 skyddar programmet från att få hjälp utanför. Programmet visar hur en alkoholist som var socialt oansvarig kom att vara ansvarig.

Förbättra värdighet

Medlemmens värdighet bygger också på att han kan ta hand om gruppens behov. AA-medlem Tigger noterar, "länge var några av oss" så läckra. " Vissa människor kände att vi bara letade efter en handout i livet.

Kanske var några av oss, men inte mer. Nu med våra pennies hjälper vi oss att behålla vår egen nyfikenhet . Vi behöver bara lita på oss själva och varandra för de mest värdefulla gåvorna: värdighet och nykterhet. "

AA-medlem Chuck noterar, "Vi gjorde inte och tar inte pengar från outsidare, oavsett hur snäll eller väl avsiktlig. WHO står för att vi hjälper oss själv."