5 Låta källor för äktenskaplig konflikt

Det finns många dimensioner för romantiska relationer, och varje parning är helt unik i hur varje person interagerar med och känner sig emot den andra. Även om det finns många möjliga orsaker till konflikt i ett förhållande, finns det vissa som många inte antar. Att lägga undan det uppenbara, som otrohet, inte ser på ögonen på pengar och allmänt missbruk, det finns tre konfliktkällor som många makar kanske inte kan överväga, trots att de är potentiella risker i ett annars hälsosamt äktenskap.

Här är fem "skrämmande" källor för äktenskaplig konflikt att se upp för

Besvärliga vänner och familj

I många avseenden är ett starkt nätverk av vänner och familj en viktig del av ett äktenskapligt förhållande. Inga par bor bara på en ö och hur en person uppfattar deras partners relationer med andra människor, oavsett grannar, medarbetare, gamla kompisar eller föräldrar, kan ibland vara en stor belastning på harmonin i ett förhållande.

Medan de flesta är överens om att det är avgörande att en person har någon tid ifrån sin partner, då och då för att upprätthålla familjeobligationer och hålla sin sociala cirkel stark, är det möjligt för detta att gå in i ohälsosamt territorium om en person spenderar en överdriven tid med en viss vän eller på annat sätt verkar vara olämpliga i deras samspel med dem. Genom en ärlig diskussion är det möjligt att ha en upplysande konversation där båda parlamentsmedlemmarna förstår var den andra kommer ifrån och en rimlig kompromiss kan nås.

Inte uppskattar din partner

Många tror felaktigt att deras partner borde ta det självklart att de uppskattar dem eftersom de inte skulle vara med dem annars. Men om mycket tid går utan uppmuntran är det möjligt för en make att börja känna sig oförskämd. Självklart finns det en balans mellan övertygande tillbedjan och fullständig försummelse.

Men många par som länge varit tillsammans kan upptäcka att de knappt kan komma ihåg sista gången de hörde ett snällt ord om hur de ser ut, deras framgångar på jobbet eller de ansträngningar de gör för att göra huset snyggt.

När arbets- och familjeliv blir mer hektiska kan det vara lätt att glömma att ta lite tid att låta sin partner veta att de uppskattas, men det behöver inte ta lång tid. Vocalizing tack och beundran där den är förfallen kan vara kraftfull. Det kan ibland även bli en rutt dag till en positiv. Att komma ihåg att partnerna är inte åtanke läsare och passerar längs ett vänligt ord låter dem veta att de är lika älskade och uppskattade som de alltid har varit.

Visar ingen intresse för deras intressen

Även om detta har en crossover med brist på uppskattning är poängen här att inget intresse visas i en partners lustar. Det är nästan omöjligt för någon att dela alla samma intressen med sin make, men det är ett fantastiskt sätt att få dem att må bra att visa nyfikenhet i sina hobby- eller arbetsprojekt. När allt är om de är passionerade om något, beror det på att de tycker att det är väldigt spännande och älskar att höra andra validera det.

Förstå att det här är långt ifrån att du bör börja gå till basebollspel med din partner bara för att de är i den.

Du skulle troligen orsaka strid i alla fall när det blir uppenbart att du är uttråkad ur ditt sinne. Men tar lite tid att ställa frågor tar inte mycket ansträngning. Till exempel kanske du inte ens är säker på hur din partner kom i deras hobby först om de engagerade sig mycket i barnet eller vad de gör med sina vänner när de tycker om hobbyen tillsammans. En fem minuters chatt kan gå långt i att visa lite ansträngning, i motsats till den andra personen som känner att du resenterar dem varje gång de tar upp sitt intresse.

Att tro på din make ska alltid veta hur du känner

Det låter som den största clichén att säga att din make inte är en läsare men det händer fortfarande fortfarande ofta.

Du borde välja dina strider säkert. Men om någonting stör dig ett tag och du misslyckas med att ta upp det, kan ångest växa, eller du kan spränga upp om något som verkar vara litet.

Låt inte läsningsmyten få det bästa av dig. Du kan enkelt på ett taktfullt sätt ange dina tankar och känslor om vad som stör dig. Tänk igenom hur du vill närma sig din partner. Bli inte upptagen i tanken att veta hur du känner hela tiden är lika med bevis på att du är älskad.

Undvik konflikt

Återigen är det fortfarande en bra tumregel att välja dina strider. Men aldrig kämpar är farligt. Det kan tyckas ironiskt att kalla det här en lustig konfliktkälla, men det är det inte. En av flera konsekvenser kommer att uppstå om du ständigt undviker meningsskiljaktigheter. Du kan bli passiv-aggressiv, saker mellan dig kommer båda att komma till ett enormt huvud en dag, eller du kommer sakta att köra iväg och bli mer som rumskamrater.

Många människor är skyldiga att undvika konflikter och kan till och med uppstå för att tro att det här är normalt. Det normala är sannolikt någonstans mellan att försöka minimera konflikten genom att vara kooperativ och hävda dig själv när något är viktigt för dig. Du kan till och med bli förvånad över att när du talar upp blir det en konversation och en kamp kommer aldrig att följa. Ett äktenskap med nollkonflikt är nästan omöjligt, så omfamna tanken att du kan få några strider att slåss!

Det finns självklart många möjliga orsaker till disharmoni i ett långsiktigt engagerat förhållande, men de fem som identifieras här överträffas ofta trots att de eventuellt kan leda till några invändningar. Nyckeln är att vara ärlig när man bestämmer vad som orsakar konflikten. Du kan då vara uppmärksam på att visa ansträngning, även när du kanske inte självklart känner sig benägen att göra det. Genom att göra detta förstärks och upprätthålls bindningen mellan ett par, och det finns mindre risk för att allvarliga problem utvecklar linjen.