Har din make ett ögonblick?

Det är mycket debatt om detta är helt normalt eller okänsligt beteende

När man talar om frågan om vandrande ögon verkar människor ha två allmänna svar. Människor tror antingen vandrande ögon eller ofta checkar ut medlemmar av motsatt kön, är inget att vara oroade över eller de tycker att beteendet gör ont för ett äktenskap och är respektlöst. Det verkliga svaret är .. det beror på .

Argument som omger vandrande ögon

Proffsen

Nackdelarna

Enligt psykiater är Dr Gail Saltz, "Först och främst, det värt att säga att människor alla har viss mått på voyeurism och exhibitionism: vi gillar att se och vi gillar att visa. Fortfarande ser det ut och det finns tittar .

De flesta människor är inte särskilt besvärda av tillfällig blick. Men blatant checkar ut, kommenterar, upprepade beundran av och verkligen flirta eller röra känner sig vanligtvis underminerar en partner. Ett sådant beteende gör att man känner sig oförskämd och till och med hotad i förhållandet. Om inte båda parter är övertygade om andras kärlek, utseende och trohet, kommer det i allmänhet att vara avundsjukt och skadat. "

Vad ska du göra om din make har blåsande ögon

"Gör det klart: du förväntar dig inte att de ska bära bländare eller stirra på marken, bara do not ochle", säger Dr. Saltz. "Om din partner verkligen inte kommer att göra några ansträngningar att förändras och inte tycks bry sig om hur det får dig att känna, är det troligt att du har andra sådana problem och parterapi kan vara i ordning. Viktigast är att vara rationell och rimlig i Din förfrågan. Att vara orimligt avundsjuk med orimliga förfrågningar kommer sannolikt att få din partner att kasta ut barnet med badvattnet och inte betala dig. "

Det verkar som om det ligger inom normalområdet för gifta människor att fortfarande titta på en attraktiv person. Det är inte acceptabelt för gifta människor (eller någon för den delen) att stirra på eller locka en attraktiv person när som helst. Argumentera inte med din make om huruvida du ellerledde eller stirrade. Ta sitt ord för det. Det är mycket oförskämd beteende om det är framför din make! Tänk på att oförskämd eller irriterande beteenden om och om igen kommer att undergräva ditt förhållande. Det är bäst att öva sig respektfullt och ha självkontroll.

* Artikel uppdaterad av Marni Feuerman

Håll din gifta sig starkt ... SKRIVA FÖR NYHETSBREVET HÄR!