4 frågor du måste fråga dig själv innan du lämnar ditt äktenskap

Så, du har kommit till en punkt i ditt äktenskap där du ser allvarligt på skilsmässa. Detta beslut har potentiellt allvarliga negativa konsekvenser för dig, din make och de som du är nära med i ditt liv. Det är ett val som man måste tänka igenom medvetet och försiktigt.

1. Vad har du fått till den punkt där skilsmässa finns på bordet?

Detta är komplicerat och det blir svårt för dig att vara objektiv. Har du vuxit ifrån varandra och kopplas bort? Har dina konflikter hanterats dåligt? Är du undvikande och ovillig att kommunicera?

Vissa säger att deras "känslor är borta." Detta är en sorglig och smärtsam plats att vara. Om du har en affär, så kommer du inte ha en klar uppfattning om dina känslor gentemot din make. Det är helt orealistiskt att jämföra din make med din nya älskare.

Känslor var en gång där eller där skulle aldrig ha varit ett andra datum, mycket mindre ett äktenskap. För att få dina känslor tillbaka måste du vara villig att sätta upp beteende före känslor. Att agera som om du har kärleksfulla känslor kan ha en mycket överraskande och positiv inverkan på dina interaktioner med din make.

Om du inte är villig att titta på dina egna bidrag till ditt äktenskaps tillstånd, kommer du säkert att bära några av dina problem i ditt nästa förhållande.

Det är absolut nödvändigt att du tänker på vad du behöver ändra. Varför inte öva det med din make?

2. Vad har du gjort för att försöka lösa problemen så att du inte kom till den här punkten?

Om du aldrig har varit i äktenskapsrådgivning tillsammans, vad skulle då vara nackdelen med att försöka? Alternativt kanske du "försökte" men det var inte din bästa insats.

Kanske var den terapeut du valde inte en bra passform för en eller båda. Eller, som ibland är fallet, var en eller båda av er inte helt ärliga om allting .

Vid den här krispunkten i ditt äktenskap föreslår jag att jag söker en högkvalificerad äktenskapsterapeut. Nu är det inte dags att vara billig om det. Detta är för viktigt ett beslut. Chansen är att du båda har varit dåliga problemlösare angående dina äktenskapliga problem och behöver professionell hjälp. Gå in med din egen dagordning för förändring i dig själv, och inte vad du vill förändra i din partner, för att få en mycket bättre chans att lyckas.

3. Vad kommer påverkan på dina barn?

Det här kanske inte gäller vissa läsare, men om du har barn som fortfarande är hemma, måste du tänka igenom hur detta kommer att påverka deras liv. Detta kommer att bli något som kommer att förändra dem på signifikanta sätt oavsett hur "glatt" du tror att skilsmässa processen kommer att vara för dig och din make. I motsats till vad du kanske säger till dig, om inte det finns en stor konflikt, till exempel höga och frekventa strider eller missbruk, vill dina barn bara ha ett hem med dig båda i den. Forskning visar att barnen känner sig bättre emotionellt tillsammans med dig, även om du är olycklig än skild.

Att ha två hushåll är inte kul för dem och det kan egentligen inte vara för dig.

Du kan till och med komma till ångra din skilsmässa, så många människor gör. Kommer du att vara okej med din makas nya romantiska partner att vara runt dina barn? Du kommer inte kunna styra detta. "Blandade" familjer utgör många komplikationer. Skilsmässan är sämre för senare äktenskap. Eftersom oddsen inte är till din fördel, varför försök inte göra din nuvarande situation bättre?

4. Vad var det bästa i tiderna i ditt förhållande?

När har du känt dig som mest kontakt med din make? Vad hände när du kände dig mest glädje och lycka?

Tänk på vad som lockade dig till din partner. Vilka drag har du blivit kär i (även om de kan göra dig galen nu)? Bara fokusera just nu på positiven. Kan du tänka dig att komma tillbaka till den platsen? Om du kan föreställa dig det är chansen att du kan komma dit med rätt process.

Stanna inte i obelsklighetens bubbla för länge. Det kan tyckas bekvämt, men du har egentligen bara tre val: (1) förblir densamma och fortsätter som-är, (2) rör sig mot separation och skilsmässa, (3) försök en all-out-försök att förena.

Ambivalens, eller "sitter på staketet", kan arbeta igenom och gör bäst med rätt professionell. Faktum är att en process som heter "Discernment Counseling" har visat sig vara mycket effektiv när det gäller att hjälpa par på randen av skilsmässaarbete genom sitt beslut snarare än att stanna på obestämd tid i en plats för oupplöslighet och olycka. Det finns också några böcker (se nedan) för de som är mer intresserade av självhjälp. Även om du är båda på olika sidor just nu är det dags att möta denna svåra situation. Åtminstone förpliktar dina löfte dig att arbeta på ett oroligt äktenskap innan du ger dig upp.

Köp på Amazon: Skilsmässa Busting eller Skilsmässa Åtgärda både av Michele Weiner-Davis och ska jag försöka arbeta ut ?: En guide för personer och par vid skilsmässans korsning av Alan Hawkins, Tamara Fackrell och Steven Harris