Hur man vet om du behöver äktenskapsrådgivning

Kommer det att fungera?

Om ditt äktenskap har problem, borde du definitivt inte vänta för länge för att söka professionell hjälp. Det kan vara svårt att hitta rätt rådgivare med färdigheterna för att hjälpa ditt förhållande, men de är där ute och villiga att hjälpa. Det finns sätt att hitta en rådgivare som specialiserar sig på äktenskap eller parterapi. Du kanske måste träffas med mer än en för att hitta rätt passform.

Det finns också sätt att mäta om rådgivning verkligen kommer att fungera för ditt äktenskap. Lyckligtvis har vi lite information om vilka typer av par som får mest, och minst, från äktenskapsrådgivning.

Här är några frågor att överväga:

Om du svarade ja på de flesta av dessa frågor är du statistiskt en högre risk för skilsmässa. Det betyder inte att skilsmässa är oundviklig, det kan innebära att du måste arbeta mycket svårare för att hålla ditt förhållande på rätt spår.

De par som har realistiska förväntningar om varandra och deras äktenskap, kommunicerar bra, använder konfliktlösningsförmåga och är förenliga med varandra är mindre utsatta för skilsmässa.

Effektiviteten av äktenskapsrådgivning

Vetenskapen om effektiviteten av äktenskapsrådgivning studeras i stor detalj idag.

Data från studier har ibland blivit blandade. En del forskning har visat att äktenskapsrådgivning inte är lika effektivt som människor tror att kvinnor verkar få mer av det än män och att det kanske inte har en bestående effekt på parets äktenskap. Trots detta tycker vi att det är mycket fördelaktigt för ett äktenskap att få professionell hjälp innan problem når kritiska scenen.

Den mest studerade och effektiva formen av behandling är emotionellt fokuserad parterapi (EFT), utvecklad av Dr. Sue Johnson. Resultaten visar också att denna behandling är långvarig och hjälpsam med de med olika etniska och kulturella bakgrunder också. En studie från American Association for Marriage and Family Therapy (AAMFT) visade också att familjer i allmänhet vill ha terapi och placera ett högt värde på upplevelsen.

Vilken typ av par får det mesta av äktenskapsrådgivning?

Vilken typ av par får minst av äktenskapsrådgivning?

Lösningar som lärs av lyckliga par

John Gottmans forskning ser på lyckliga par för lösningar. Han har upptäckt att även om alla par upplever konflikt i sina äktenskap, känner lyckliga par uppenbart hur man hanterar deras meningsskiljaktigheter på grund av en grund för kärlek och vänskap. Olyckliga par har inte denna färdighet. I allmänhet föreslår äktenskaps- och relationforskare att målet med parterapi bör vara att ändra mönster av interaktion, känslomässig koppling och kommunikation mellan paret.

Vänta inte på att få hjälp

Om du tror att ditt äktenskap är i trubbel, vänta inte. Sök hjälp så snart som möjligt. Planera att budgetera pengar och tid i denna behandling. Ju längre du väntar, det är svårt att få ditt förhållande tillbaka på rätt spår. Var noga med att hitta professionell parrådgivning eller delta i en äktenskapsbana eller helgupplevelse så fort varningsskyltar dyker upp.