Är min make en cyberaffär?

Det är mycket debatt om huruvida ett online-förhållande med någon utanför ditt äktenskap utgör en affärs- eller fuskbeteende. Vad man bör fokusera är egenskaperna hos denna typ av relation som gör det skadligt för ditt äktenskap. Cyberaffärer hålls hemliga och har en känslomässig och / eller sexuell underton. Med mycket av vår tid på nätet är det inte konstigt att dessa typer av relationer blir allt vanligare.

Enligt American Psychological Association hemsida, "Flera studier tyder på att även när det inte finns någon personlig kontakt, kan onlineaffärer vara lika förödande som den verkliga sorten och utlösa känslor av osäkerhet, ilska och svartsjuka." Det finns flera anledningar till att människor börjar sådana saker; en flykt från verkligheten, njutning av fantasi, en självförtroende, undvikande av relationer, etc. Dessa angelägenheter sker också ganska enkelt, eftersom internet ger tillgänglighet, överkomliga priser och anonymitet.

Är du orolig och misstänksam att din make har en onlineaffär? Nummer ett skulle vara att du märker överdriven tid på datorn och liknande enheter. Men det finns några andra, inte så uppenbara tecken.

Vanliga tecken på en onlineaffär

 1. Din make visar brist på oro för ditt äktenskapliga förhållande. Det finns mycket avstånd, avkoppling och förebyggande av intimitet.
 1. Din make är inte intresserad av att göra saker med dig eller att fira födelsedagar eller semestrar.
 2. Du märker att det har skett en stor förändring i din makas sömnmönster genom att han eller hon vistas senare eller går upp tidigare än normalt.
 3. När du och din make är sexuellt intim med varandra visar din kompis mycket liten entusiasm när du har sex med dig.
 1. Din make har många ursäkter, rationaliseringar och uttrycker förnekelse för uppenbara förändringar i hans / hennes beteende.
 2. När man konfronteras med att vara avlägsen, brist på kön, för mycket tid på datorn och andra bekymmer, skyller din make eller du blir mycket defensiv.
 3. Din make verkar annorlunda och mödigare.
 4. Du fångar lätt din make att berätta lögner.
 5. Din make börjar ignorera sina föräldra-, hushålls- eller arbetsrelaterade ansvarsområden.
 6. Du märker att din make har ändrat lösenordet på datorn.
 7. Din make makar datorn till en mer isolerad plats i ditt hem.
 8. Din make kräver privatliv och är defensiv över tiden som spenderas på datorn.
 9. Din make vill inte prata om hans / hennes datoranvändning.
 10. Din make kommer inte låta dig använda sin dator.

 11. Du märker att din make börjar köpa extra utrustning till datorn.

 12. Din make blir hemlighetsfull på andra sätt.

Mer att överväga:

 1. Cyberaffärer kan vara ett symptom på andra problem i ditt äktenskap.
 2. Brist på kommunikation, ekonomiska problem, omlokalisering och sexuellt missnöje i äktenskapet, professionellt missnöje och andra olösta problem kan utlösa detta beteende.
 3. Fråga din make för den ärliga kommunikationen för att lösa skadan och återuppbygga förtroendet.
 1. Din make kan ha en missbruk.

 2. Låt inte din makas attachment till pornografi eller cybersex påverka din egen självbild negativt.
 3. Acceptera inte skuld eller skuld för din make att besluta att ha en cyberaffär. Du vill fortfarande titta på ditt beteende för att se om du bidrar till att din man vill checka ut. Till exempel emasculerar du honom, är hyperkritisk, visar inte uppskattning och ständigt vägrar att ha sex?
 4. Din make måste vara villig att skära av den här affären omedelbart om det händer.

Hjälpfulla tips:

* Artikel uppdaterad av Marni Feuerman