Är min tonåring med Marijuana? Vet vad du ska leta efter

Telltale signerar din tonåring kan vara rökning pott

Marijuana är det vanligaste läkemedlet bland tonåringar. Ändå anser många tonåringar inte ens att det är ett läkemedel. Förändringar i lagar om medicinsk marijuana och fritidsbruk gör att många tonåringar tvivlar på farorna med marijuanaanvändning.

En 2014-undersökning av 12: e klassstudenter fann att drygt 21 procent av tonåren sa att de hade rökt marihuana under den senaste månaden. Tonåringar fortsätter att rapportera att marijuana är lättillgänglig och mycket prisvärd.

Se till att du vet varningssymbolerna som kan indikera att din tonåring använder marijuana.

Vet vad Marijuana ser ut

Doug Menuez / Photodisc / Getty Images

Marijuana liknar tobak. Det kan vara grönt, brunt eller grått i färg. Den innehåller torkade blad, blommor och stammar från cannabisväxter.

Det kan vara strimlat eller smulat, vilket är hur det ser ut när det gör sig redo att röka. Ibland kommer tonåringar att skapa en trubbig ut ur en helig cigarr fylld med marijuana och ett annat läkemedel som spricka.

Tonåringar smuler marijuana och rullar den in i en cigarett eller använder ett rör eller bong för att röka. Ibland lägger tonåringar marijuana i mat, som brownies, eller gör det till ett te.

Vad är tecknen min tonåring är hög?

Att vara hög på marijuana är unik för individen, men det finns några tecken du kanske märker om din tonåring nyligen rökt pott:

Har din tonårs humör eller beteende förändrats?

En förändring av beteende är en av de största telltale tecken som din tonåring använder droger. Regelbunden marihuanaanvändning kommer sannolikt att leda till problem med skolarbetet, närvaro i skolan, humörsvängningar. Tonåringar som röker marijuana regelbundet slutar ofta extra-curricular aktiviteter.

Din tonårsutseende kan ändras också. Han kan ta mindre intresse för hur han klär eller han kan försumma sin hygien.

Dessutom kan han ha ett ökat attitydproblem hemma. Han kan vara mindre motiverad att göra sina sysslor och han kan vara mer respektlös.

Se du tecken på drogtillbehör?

Det är viktigt att du kommer ihåg vad du gör tonåring är din verksamhet, medan det är bra att ge din tonårs integritet. Så om du har en anledning att misstänka att din tonåring använder droger är det värt att undersöka.

Var på utkik efter rör, rullande papper och baggies med marihuana rest. Dessa föremål kan vara gömda i behållare, böcker eller flaskor i ditt tonårings rum.

Gör din tonåring vänner rökkaka?

Ibland upptäcker föräldrarna om sin tonårs marijuanaanvändning genom sina tonåringers vänner. En förälder kan betro till dig att ditt barns vän blev fångad med att röka marihuana eller använda droger.

Spendera tid med vänner som använder droger är en röd flagga som din tonåring med stor sannolikhet använder droger också.

Medan du skulle vilja tro att din tonåring inte skulle bäva sig för ömsesidigt tryck, experimenterar de flesta tonåren så småningom med droger om alla sina vänner använder droger. Det är viktigt att veta vem som påverkar din tonåring.

Finns det tecken på din tonåring som försöker dölja hennes marijuanaanvändning?

Tonåringar som använder marijuana, särskilt runt hemmet, måste vara resursfulla för att maskera lukten och dölja bevisen.

Marijuana har en distinkt ordning och om du någonsin har lukat det, kommer du att känna igen det igen. Om du inte har det, ring ditt lokala samhällscentrum eller polisavdelningen och anmäla dig till en DARE- eller föräldraklass på ungdomsbruk.

Du kanske tycker att din tonåring har varit intresserad av rökelse eller luftfräschare. Eller han kan börja använda ögondroppar för att dölja röda i ögonen.

Tonåringar som förhärligar marijuanaanvändning kan också använda det. En tonåring som hänger en 420-affisch i sitt rum eller som bär en t-shirt med ett krukblad har tydligt ett intresse för drogen.

Ska du drog testa din tonåring?

Om du är misstänkt kan din tonåring använda marijuana, kan ett barn med drogtestning ge dig ett svar. Finns på apotek och online drogaffärer, kommer de flesta kit att testa för en mängd olika droger, inklusive marijuana.

Och medan positiva testresultat kan vara ett första steg för att få din tonårsservice, testar drog ditt barn definitivt några allvarliga risker. Det kan kraftigt försämra ditt förhållande med din tonåring. Och det kan vara ganska skadligt på lång sikt.

Dessutom upptäcker inte hemmetestetester alla droger. Syntetiska läkemedel, till exempel, kanske inte dyker upp på en screening trots att de kan vara lika farliga som andra droger.

Så tänk två gånger om droger testa din tonåring. I stället lägger din energi på att skapa en hälsosam relation som uppmuntrar din tonåring att vara ärlig mot dig.

> Källor

> Centers for Disease Control and Prevention: Vilka föräldrar behöver veta om marijuana användning och tonåringar.

> National Institute on Drug Abuse: Vad är Marijuana?

> Pew Research Center: Faror som tonåringar och barn står inför: En titt på data.