Antabuse Behandling för Alkoholism

Orsakar obehagliga biverkningar när alkohol förbrukas

Antabuse (disulfiram) är ordinerat för att hjälpa människor som vill sluta dricka genom att orsaka negativ reaktion om personen dricker medan de tar Antabuse . Det var det första läkemedlet som godkändes för behandling av alkoholmissbruk och alkoholberoende av amerikanska Food and Drug Administration.

Hur fungerar det?

När alkohol konsumeras metaboliseras den av kroppen i acetaldehyd, en väldigt giftig substans som orsakar många av baksmälla symtomen tunga drinkare upplever.

Vanligtvis fortsätter kroppen att oxidera acetaldehyd i ättiksyra, vilket är ofarligt.

Antabuse stör denna metaboliska processen, stoppar processen med produktion av acetaldehyd och förhindrar oxidation av acetaldehyd i ättiksyra. På grund av detta kommer Antabuse att orsaka uppbyggnad av acetaldehyd fem eller 10 gånger större än normalt när någon dricker alkohol.

Vad är effekterna?

Den höga koncentrationen av acetaldehyd som uppstår när någon dricker samtidigt som Antabuse kan orsaka obehagliga reaktioner. Svårighetsgraden, från mild till svår, beror på hur mycket Antabuse och hur mycket alkohol som konsumeras, varav ingen är trevliga. Symtomen varar så länge som alkohol finns i ditt system.

Om du dricker medan du tar Antabuse, kan du uppleva dessa symtom:

Det är de "milda" symptomen. Svåra reaktioner kan inkludera andningsdepression, kardiovaskulär kollaps, hjärtinfarkt, akut kongestiv hjärtsvikt, medvetslöshet, arytmier, kramper och dödsfall.

Vem kan använda Antabuse?

Endast en som vill försöka sluta dricka och som är fullt medveten om konsekvenserna av att dricka medan du är på medicinen ska ta Antabuse. Antabuse ska aldrig ges till någon utan sin fulla kunskap eller till någon som är berusad.

På grund av de möjliga allvarliga reaktionerna ska Antabuse inte ges till någon med en historia av allvarlig hjärtsjukdom, psykos eller allergi mot Antabuse. Kvinnor som är gravida ska inte ta Antabuse och ingen som tar paraldehyd eller metronidazol ska använda Antabuse.

Vad Antabuse inte gör

Antabuse tjänar bara som en fysisk och psykologisk avskräckande för någon som försöker sluta dricka. Det minskar inte personens längtan efter alkohol , och det behandlar inte några alkoholavdragssymptom .

Hur effektivt är Antabuse?

Effekten av Antabuse för att hjälpa någon att sluta dricka beror på personens fortsatta användning av medicinering. Eftersom Antabuse administreras i ett dagligt piller kan människor bara sluta ta drogen och börja dricka några dagar senare.

Forskningen i Europa, där Antabuse används mycket mer än i USA, har dock visat att långvarig användning av Antabuse är mycket effektiv för att hjälpa människor att sluta dricka, vilket ger upphov till avhållsamhet på 50 procent.

Ju längre människor tar Antabuse, desto effektivare är det för att de utvecklar en "vana" att inte dricka, avslöjade undersökningar.

> Källor:
> Antabuse. New York Office of Alcoholism och Substance Abuse Services. www.oasas.ny.gov/AdMed/meds/antabuse.cfm

> Goh ET, Morgan MY. Granskningsartikel: Farmakoterapi för alkoholberoende - varför, vad och varför. Alimentary Pharmacology & Therapeutics . 2017; 45 (7): 865-882. doi: 10,1111 / apt.13965.