Symptomen på en baksmälla

För mycket alkohol orsakar obehagliga effekter

En baksmälla är en samling av obehagliga fysiska och psykiska symptom som uppstår efter en period av tung alkoholkonsumtion. Svårighetsgraden av baksmälla symptom kan bero på många faktorer , till exempel hur mycket alkohol som konsumeras och typen av alkohol. Men kakor orsakas av bara en sak - dricker för mycket alkohol.

Hur mycket kostar för mycket? Vissa människor rapporterar baksmälla symptom efter att ha konsumerat bara två eller tre drycker, medan vissa tunga drinkare aldrig upplever baksmälla symptom alls.

Men för de flesta människor, desto större mängder alkohol förbrukas och ju längre alkoholkonsumtionen är, desto svårare är överklockans symtom.

Vanliga baksmälla Symptom

Enligt National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism kan en baksmälla innehålla en del av eller hela följande klass av symtom:

Intensiteten av baksmälla symtom

Intensiteten hos dessa symtom och den särskilda uppsättningen av symtom kan variera från person till person och från tillfället till anledningen.

En person kan uppleva illamående och yrsel (känslan av att rummet snurrar) vid ett tillfälle, men upplever huvudsakligen huvudvärkssymtom nästa gång.

Baksmälla symtom börjar vanligen inom flera timmar efter att dricka-sessionen slutar när blodalkoholkoncentrationen (BAC) börjar falla.

Symtomen stiger vanligtvis vid den tidpunkt då drickarens BAC återgår till noll.

Baksmälla symptom kan vara från några timmar till upp till 24 timmar.

En annan risk att binda en på

Överdriven alkoholkonsumtion kan orsaka mer än en generell känsla av sjukdom nästa dag. Extrema alkoholkonsumtion kan orsaka akut alkoholförgiftning som kan vara livshotande.

Symtomen på alkoholförgiftning kan innehålla många av samma symptom som en baksmälla, men de går långt bortom en ren baksmälla. Alkoholförgiftningssymtom kan innefatta:

Om du ser någon som har ovanstående symtom efter att ha druckit, ring 9-1-1 omedelbart. Bo hos personen och försök att vrida dem på deras sida så att de inte stryker på egen spy. Om de slutar andas helt, börja HLR.

Även om du inte ser något av ovanstående symtom på alkoholförgiftning, om personen är borta och inte kan väckas kan de riskera att dö. Sök omedelbart läkare.

När baksmälla symtom blir ett problem

Om du ofta upplever baksmälla symptom eller ditt baksmälla symptom har börjat påverka dig i skolan eller arbetet, kan du ha utvecklat en alkoholhändelse .

Ett symptom på alkoholanvändning fortsätter att dricka trots upprepade negativa konsekvenser.

Om dina byråer har kommit till den punkten att de påverkar ditt liv negativt, dina relationer eller din förmåga att utföra i skolan eller arbetet, kanske du vill överväga att söka professionell hjälp eller åtminstone en utvärdering.

Är det en baksmälla eller är det alkoholuttaget? Ta Alcohol withdrawal Symptoms Quiz

> Källor:

> Mayo Clinic Staff. "Hangovers." Mayo Clinic. 20 december 2014. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hangovers/basics/symptoms/con-20025464

> NIAAA. Ett ord om alkoholförgiftning. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. http://www.niaaa.nih.gov/alcohol-poisoning.