Är negativitet skada ditt äktenskap?

Enkla sätt att vara mer positiva

Negativitet kan komma i form av cynicism, kritik, whining, attacking, pessimism, missnöje, perfektionism och hyperintensitet. Alla dessa beteenden kan skjuta människor bort, inklusive din make.

Dr. John Gottman, grundaren av Gottman Institute, som har forskat på relationer sedan 1970-talet, påpekar att det finns ett "magiskt förhållande förhållande" med negativa och positiva reaktioner.

I en artikel om Gottmans fynd skriver Kyle Benson att "det magiska förhållandet" är 5 till 1. Det betyder att för varje negativ interaktion under konflikten har ett stabilt och lyckligt äktenskap fem (eller fler) positiva interaktioner. "

Vad betyder det för ditt förhållande? Kan ditt äktenskap överleva en hög grad av negativitet? Kan någon övervinna en negativ syn på livet? Det här är bra frågor som många par står inför.

Är du naturligt negativ?

Om du är orolig att du har en negativ personlighet, eller luta så, fråga dig själv följande frågor.

Om du svarar ja på de flesta av dessa frågor kan din negativa personlighet ha en skadlig inverkan på ditt förhållande.

Ändra ditt negativitetsmönster

Om du är kroniskt negativ kan du ändra ditt mönster av negativt tänkande. Men du måste vilja göra denna förändring och ingen kan göra det för dig.

Här är några saker du kan göra för att vara mer positiva:

Hjälp din negativa make

Om du är i en relation med någon som har en negativ personlighet, är du inte ansvarig för att de blir bättre. Men här är några saker du kan göra för att hjälpa din partner att vara mer positiv:

Vrid negativa till positiva

Sammantaget, kom ihåg rådet Gottman: för varje negativ skapa fem positiva resultat. Det kan vara en utmaning ibland och inget förhållande eller äktenskap är perfekt. Att ha roligt, vara öppen för kommunikation och njuta av varandra är dock några av nycklarna till ett hälsosamt och lyckligt äktenskap.

Gör ditt bästa och försök att motverka eventuell negativitet du upplever. Du kan bli förvånad över den effekt det har på dig båda över tiden.

> Källa:

> Benson K. The Magic Relationship Ratio, enligt Science. Gottman-institutet. 2017.