Anti-Alkohol Antabuse Implantat används i Östeuropa

Drogimplantat varar 12 månader för att sparka alkohol

Antabuse (disulfiram) är ett vanligt anti-alkohol läkemedel som används i USA och Storbritannien i en daglig pillerform. Det är dock effektivt om du söker en version av läkemedlet som implanteras och som fungerar non-stop i 12 månader, då måste du gå till Östeuropa. Bara en alkoholhaltig dryck räcker för att göra dig våldsamt sjuk.

Av denna anledning har det visat sig vara ett effektivt alkoholavskräckande läkemedel.

Medicinska semester för Antabuseimplantatbehandling

År 2010 visade en nyhetsartikel i Daily Mail of London att många professionella kvinnor från Storbritannien skulle resa till östeuropeiska kliniker i Lettland, Polen och Ukraina, på en "medicinsk semester" för att få vårdpaketet till en kostnad på cirka $ 4 400, vilket inkluderade resor, boende och behandling.

En lettisk klinik rapporterade 2010 att 80 procent av sina kunder var kvinnor i slutet av 30-talet och 40-talet, främst från Storbritannien. Hälsocentret hävdade att kvinnorna delade en gemensam tråd, de flesta hade problem att balansera moderskap, karriär och hemliv, och de skulle hemligt dricka hemma för att komma igenom sin dag.

Hur fungerar Antabuse?

I USA är Antabuse det äldsta läkemedlet godkänt av FDA för behandling av alkoholism . Till skillnad från nyare mediciner för alkoholism som antingen stannar alkoholens behagliga effekter eller dämpar ditt begär att ta en drink, arbetar Antabuse genom att producera en extremt negativ reaktion varje gång du tar en drink.

Antabuse är en medicin som blockerar den normala nedbrytningen av alkohol i ditt system vilket gör dig extremt sjuk inom några minuter. Det orsakar symtom som en baksmälla, men mycket svårare.

Generellt kan du uppleva en blodtrycksfall och ett snabbt hjärtslag. Andra symtom är yrsel, svår svettning, intensiv huvudvärk, hjärtklappning, hyperventilation och andfåddhet.

Illamående och kräkningar är också vanliga effekter.

Antabuse som ett implantat

I östeuropeiska kliniker placeras Antabuse-implantaten under människans hud över magen. Implantatet frisätter en konstant dos av läkemedlet under en 12-månadersperiod.

"Jag skulle vilja säga att 95 procent av de undersökningar vi har haft är från kvinnor som berättar att de är hemma ibland dricker ibland så många som tre flaskor vin en natt. Många av dem har berättat för oss att ingen vet om nivån på deras dricker och de är desperata eftersom de vet att de förstör deras liv och livet för dem de älskar ", säger Russell Hughes, ägare till Aluston Health i Riga, Lettland.

Forskningsstudier på Antabuse

Forskning har visat att långvarig användning av Antabuse är effektiv eftersom det kan hjälpa dig att sluta dricka genom att hjälpa dig att bryta vanan att dricka. Antabuse kan hjälpa dig att sluta dricka tillräckligt länge för att ta reda på att du kan leva utan alkohol.

Nackdelen, åtminstone i USA, är att läkemedlet endast är tillgängligt i dagliga piller och du kan helt enkelt sluta ta pillret när som helst och ta upp att dricka igen. Det är inte lika lätt att göra med ett implantat under huden.

källor:

Den dagliga posten: Karriärkvinnor kämpar med alkoholismen Vänd till Östeuropa för hemlig botemedel, 2010.

> Ämnesmissbruk och psykiatriska hälso- och sjukvårdsförvaltningen och National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Medicin för behandling av alkoholförlopp: en kortfattad guide . 2015.