Steg 1 i Alkoholisterna Anonyma och Al-Anon Program

Tillåta alkohol kontroller ditt liv är steg 1 i AA och Al-Anon

Efter många år av avslag kan återhämtning börja för alkoholister och deras familjer med en enkel upptagande att vara maktlös över alkohol. Detta är det första steget i de 12 stegsprogrammen för Alkoholister Anonym och Al-Anon-program.

Steg 1: Ärlighet

"Vi erkände att vi var maktlösa över alkohol - att våra liv hade blivit omanagliga."

När alkoholism börjar ta kontroll över en familj är vanligtvis en av de första sakerna att gå ärlighet.

Alkoholisten ligger om hur mycket han eller hon dricker och de som omger honom börjar täcka för honom när problemet fortskrider och de blir också mindre än ärliga.

Denna cykel av lögner och att hålla hemligheter kan gå på i åratal och som i sig kan skapa en atmosfär som faktiskt gör att situationen försämras snabbare. Även barnen blir fastnade i lögnen. Det är en familjesjukdom.

Familjen kan bli helt kontrollerad av sjukt tänkande. Även om illusionen av kontroll kan fortsätta blir deras liv okontrollerbara, eftersom alkohol verkligen står i kontroll. Det är listigt, förvirrande och kraftfullt.

Men återhämtning för hela familjen kan börja när någon äntligen bryter cykeln av förnekelse . Det första steget börjar med att erkänna maktlöshet. Slutligen vara ärlig om situationen. Hur fungerar det?

Många gånger när en familjemedlem äntligen kommer till den punkt där de erkänner att de är maktfria över alkohol - vare sig det är en drinkare eller en icke-drickande medlem i familjen - och börjar återhämta sig , kan det få en krusningseffekt och påverka andra för att hitta sin egen återhämtning.

Hur kommer du till steg 1?

Medlemmar av Anonyma Alkoholister eller Al-Anon Familjegrupper presenterar en stor insikt i de 12 stegens helande principer. Många har sagt att ta det första steget är ett av de svåraste sakerna att göra.

Vissa människor går till sitt första möte efter en oförskämd uppväckning.

En vän eller familjemedlem kan konfrontera dig med din dricka. Du kan ha en medicinsk kris eller bli stoppad för en DUI. Du bestämmer att du måste vidta åtgärder och gå till ett möte.

Om du lever med en älskad dricks kan det vara svårt att erkänna att du är maktlös och oförmögen att fortsätta att rensa röra och vara den ansvariga. Du kan fortsätta att få saker att fungera och därför vara en del av sjukdomen. Först efter att du har erkänt dig är du maktlös kan du börja göra förändringar i dig själv. Du måste ge upp maktens illusion. Från steg ett kan du fortsätta till resten av de 12 stegen och 12 traditioner .

Du kanske inte är redo första gången du bestämmer dig för att delta i ett möte. Du kan lämna tidigt eller fortsätta att neka att du har problem. Men du kan komma tillbaka vid ett senare tillfälle när du är redo att ta det första steget och erkänna att du är maktlös över alkohol. Tolv steggrupper är redo när du är.