11 sätt att hantera en arbetsplats Cyberbully

De flesta anser att cyberbullying är en ungdomsproblem , men arbetsplatsen är inte immun mot cyberbullying. Faktum är att arbetsplatsbullar ofta använder cyberbullying för att skrämma medarbetare och kontrollera sin miljö. Som ett resultat är det viktigt att veta hur man svarar . Medan varje situation är annorlunda, om du på förhand vet hur man hanterar en arbetsplats cyberbully bör du kunna komma igenom situationen oskadd.

Här är 11 sätt att hantera cyberbullying på jobbet.

Reagerar inte omedelbart

När en medarbetare eller en handledare säger något inflammatoriskt, skickar in någonting osann eller angriper dig online, ta en stund att samla dina tankar. Oavsett hur mycket orden skadar dig, svara inte i ilska. I stället ta djupt andetag och samla dig själv. Målet är inte att reagera utan att svara på ett rimligt sätt. Ibland är det inte nödvändigt att svara. Andra gånger kräver jobbet att du behåller kontakten med personen.

Håll ditt svar lugnt och rationellt

Även om det vanligtvis är bäst att ignorera en cyberbully, kräver ibland arbetssituationer att du svarar på ett e-postmeddelande eller andra former av kommunikation. Om du kan reagera i person snarare än skriftligt gör det. Men kom inte in i en shouting match. Det är inte heller en bra idé att slänga ut med egna egna och egna anklagelser. Du vill inte att hela kontoret ser en utbyte mellan dig och en annan medarbetare.

Berätta för Cyberbully du förväntar dig att uppförandet ska sluta

Kom ihåg att din tolkning av det skrivna ordet kan vara annorlunda än vad som är tänkt. Så var noga med att kommunicera öppet och ärligt om vad du tyckte att det var offensivt. Tvinga inte till hot men istället, tyst indikerar att du blev förolämpad. Var säker på att cyberbully vet att du vill att kommentarerna ska sluta.

Om din medarbetares beteende inte förändras och cyberbullying fortsätter, är det dags att flytta upp kommandokedjan.

Skriv ut och behåll kopior av allt trakasserier

Försök att spara alla meddelanden, kommentarer och inlägg som bevis. Detta inkluderar e-postmeddelanden, blogginlägg, sociala medier, tweets, textmeddelanden och så vidare. Även om din första reaktion kan vara att radera allt, utan bevis har du inget bevis på cyberbullying.

Rapportera cyberbullying till din arbetsgivare

Inkludera en kopia av e-post eller annan korrespondens för sina filer. Det är viktigt att du fortsätter att rapportera varje händelse som inträffar. Om din arbetsgivare inte vill svara eller ta itu med cyberbullying, överväga att kontakta polisen för att lämna in en rapport. Medan de kanske inte kan göra något lagligt, är det viktigt att ha en rapport om filen, om mobbningen eskalerar.

Rapportera Cyberbullying till din Internetleverantör (ISP)

När cyberbullying uppträder på dina personliga konton eller händer hemma är det viktigt att du rapporterar händelserna. Var noga med att skicka kopior av cyberbullying till din Internetleverantör. Om mobbningen inträffade på en social nätverkssida, var noga med att rapportera den till dem också.

Kontakta polisen omedelbart om cyberbullying omfattar hot

Dödshot, hot om fysiskt våld eller tecken på stalking beteende är emot lagen och bör rapporteras omedelbart.

Du bör också rapportera eventuella trakasserier som fortsätter under en längre tid samt korrespondens som inkluderar trakasserier baserat på ras, religion eller handikapp. Polisen kommer att ta itu med dessa händelser.

Stäng kommunikationsdörrarna till Cyberbully

Avbryt nuvarande sociala nätverk och personliga e-postkonton och öppna nya konton. Om cyberbullying sker via mobiltelefon, ändra ditt mobilnummer och få ett onoterat nummer. Blockera sedan cyberbully från dina nya sociala nätverk, e-postkonton och mobiltelefoner. Ta reda på om ditt företags e-postprogram har ett filter som endast tillåter dem på din "säkra" lista för att skicka dig e-postmeddelanden.

Och om möjligt begränsa din online kommunikation på jobbet också.

Rapportera anonym cyberbullying

Många gånger kan polisen spåra vem som skickar e-post och meddelanden. Kom ihåg att du inte behöver ta upp cyberbullying. Många gånger kommer cyberbullying att lämna ett tydligt spår av bevis som rapporteras till lämpliga myndigheter kan gå långt för att få ett slut på det.

Ta High Road

Oavsett vad personen säger eller gör, försök att behålla din lugn på jobbet. Målet är att förbli lugnt och rationellt. Om du blir upprörd, posta negativa saker eller säga något du senare ångrar, kan detta skada din position på jobbet. Kom ihåg att cyberbully hoppas få en reaktion ur dig. Låt inte detta hända. Var så professionell som möjligt hela tiden.

Hitta support

Cyberbullying är en stor fråga som inte ska hanteras ensam. Var noga med att omge dig med stödjande vänner och familj. Leta efter personer som kan förstå vad du går igenom. Kom ihåg att det hjälper till att prata med någon om vad du upplever. Så överväga att söka professionell hjälp eller rådgivning så att du kan läka av prövningen.