Gratis alkohol- och drogreparationer och återhämtningsprogram

Det finns alternativ även när du inte kan betala

Under tider med konjunkturnedgång får vi en ökning av e-post från besökare på webbplatsen Alkoholism / Substansmissbruk som läser så här:

Min man förlorade sitt jobb förra året och började dricka tungt och nu vill han få hjälp att sluta dricka. Men vi har lite pengar och ingen försäkring. Vad kan vi göra?

Om någon uppriktigt vill ha hjälp och är fast besluten att sluta dricka alkohol eller göra droger finns det flera alternativ som kostar mycket lite eller ingenting alls.

Professional Rehab Centers

Ja, de flesta bostadsbehandlingar är mycket dyra och kräver att du har bra kredit och bra försäkring att delta. Det finns dock många faciliteter som erbjuder alternativa betalningsmöjligheter, betalningsbistånd eller avgifter för glidande avgifter.

Det gör inte ont för att fråga. Kontakta anläggningarna i ditt område och fråga om de har några betalningsassistentplaner för någon som förlorat sitt jobb eller inte har någon försäkring. Du kan bli förvånad.

Statligt stödda Rehab-program

De flesta stater och även vissa städer och län erbjuder ambulant och inpatient alkohol- och drogbehandlingsanläggningar som är helt skattskyldiga och tar ingen avgift. Dessa program kan sträcka sig från kortvariga avgiftningscentraler, långsiktiga bostadsbehandlingar till enskild poliklinisk rådgivning på lokala kliniker.

Eftersom dessa program utnyttjas mestadels av personer som redan är i "systemet" genom myndigheter som Department of Family and Children Services, har länets hälsoavdelning eller straffrättsliga system, statssponserade program i allmänhet en lång väntelista.

Dessutom, eftersom dessa program stöds av skattepengar, i tider av ekonomisk stress kan de också uppleva nedskärningar i finansiering och begränsningar av de tjänster de kan ge, i själva verket ökar efterfrågan på sina tjänster.

Ömsesidiga supportgrupper

Anonyma alkoholister har funnits i mer än 75 år av en anledning.

AA har hjälpt miljontals att lära sig att leva livet nyktert medan de återstår självbärande genom frivilliga donationer av sina medlemmar.

Om du är förpliktad att hålla dig nykter, kan du hitta hjälp och support genom att delta i AA-möten, läsa litteraturen och få en "sponsor" för att hjälpa dig att göra de 12 stegen . Forskning visar att alla återhämtningsprogram du väljer fungerar bättre om du inkluderar gruppmedlemmarnas ömsesidigt stöd.

Självklart är det också många sekulära stödgrupper för dem som inte är andligt benägna. De flesta av dem har inga avgifter eller avgifter.

Faith-Based Alcoholism Program

Trobaserade uppsökningsprogram som riktar sig till alkoholister och narkomaner har varit längre än några professionella behandlingscentra eller 12-stegsprogram . I åratal har religiösa organisationer nått ut till sina samhällen för att hjälpa dem som kämpar med alkohol och drogmissbruk .

Det har inte förändrats. Om faktum finns, finns det förmodligen fler program än någonsin tillgängliga nu genom tronbaserade uppsökningsinsatser med ökningen av drogmissbruk under de senaste 40 åren.

Från Frälsningsarmén till judar i återhämtning till dussintals kristna återhämtningsprogram kan du hitta trosbaserade alkohol- och drogprogram i nästan varje samhälle.

De flesta av dessa program debiterar aldrig något för dig.

Online Recovery Support

I internetåldern finns det alla möjliga alternativ för att hitta support på nätet som hjälper dig att sluta dricka eller göra droger. Du kan hitta e-postgrupper, chattrum, anslagstavlor och snabbmeddelandegrupper. Om den kan användas för kommunikation, kan den användas för återställningsstöd.

Eventuella alkohol- eller läkemedelsåtervinningsprogram som du har hört talas om - vare sig det är 12-stegs, trosbaserat, sekulärt, professionellt eller kommersiellt - har förmodligen en aktiv närvaro på nätet.

Chattmötena som började här på alkoholismsidan 1997 är fortfarande igång, men de finns nu på StepChat.com.

Det finns mer än 70 återställningschattmöten i veckan på schemat.

Även detta forum för alkoholism / substansmissbruk har varit aktivt i mer än 17 år. Många har hittat det stöd de behövde för att vara nykter genom att checka in dagligen med sina forumvänner och genom att hjälpa andra.