Behöver du en berusad körprocessor om du får en DUI?

Nackdelar med att anställa en advokat för att begära ditt ärende

Hjälper det att anställa en advokat om du är skyldig att köra under påverkan (DUI)? Eller kommer att anställa en advokat i stället vara en annan i en lång rad utgifter om du är skyldig i ett DUI? Svaret beror på om du har råd med det och om du verkligen är oskyldig.

Om det här är din första berusningsbrott eller din första borste med lagen av någon anledning, förvänta dig att du kanske befinner dig i en dyr process .

Behöver du en advokat?

DUI är ett allvarligt brott som kan påverka din framtid och sysselsättning. Advokater kommer att berätta att du "behöver" för att anställa en advokat som fokuserar på att försvara dunkla förare . Advokater lovar att de "kan" kunna spara ditt körkort eller få din dricksavgift reducerad eller avskedad.

Nyckeln är ordet "maj". Det finns en chans att en advokat kan hjälpa dig, då är det en chans att de inte kan.

Det var dags att anställa en fullmäktigad advokat kan leda till att du kan begära en mindre avgift - som hänsynslös körning - betalar en böter och görs med det. Men det var förut alla 50 stater som passerade det som kallas dricksdrift i sig och andra lagar , vilket gör det obligatoriskt för berusade förare att bedömas på DUI-avgiften.

Blodalkoholnivå bestämmer skulden

Vad som sägs i sig själva är i alla stater i USA om ditt blodalkoholinnehåll (BAC) ligger över den lagliga gränsen, som mäter 0,08 eller högre genom andningstest eller blodprov, kan du bli skyldig till DUI .

Det spelar ingen roll att du inte svimmade eller slurrade dina ord eller inte på något annat sätt visade sig vara berusad. Din BAC-nivå är ensam allt som behövs för att dömma dig för DUI.

Det spelar ingen roll om du har en advokat eller inte, du kommer att förlora din licens, du kommer att bli böter, din försäkring kommer att gå upp, och du kommer att bli dömd.

En nyckel för att bestämma om du anlitar en berusad advokat kommer att göra dig bra är att veta din BAC-nivå vid din arresteringstid. Om du spelat in 0,08 eller högre är det ingen tvekan om att du kommer att bli dömd och måste betala alla böter, avgifter och extrakostnader som är inblandade i att ha en DUI-övertygelse på din körpost.

Din licens kan vara upphängd advokat eller inte

Från och med april 2017 har 41 stater (Kentucky, Michigan, Montana, New Jersey, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota och Tennessee undantag) gått igenom lagar om administrativ licensupphängning som tillåter brottsbekämpande tjänstemän att omedelbart konfiskera och avbryta din körkort på plats om du misslyckas med ett fältsäkert prov eller registrerar en BAC-nivå över den lagliga gränsen. Dessa lagar tillåter att körkortet upphävs som en administrativ påföljd, helt oberoende av straffrättsliga förfaranden. Anledningen är att en stat kan ge dig dina körförmåner, staten kan ta ett privilegium bort.

I de nio staterna som inte har upphovsrättslagar för administrativ licens upphävs inte ditt licens förrän du går till domstol, men det upphävs om du åberopar dig eller är dömd.

I de flesta stater, om du vägrar att ta ett andetagstest, blir din licens omedelbart konfiskerad och återkallad.

Övriga avgifter eller omständigheter vid tidpunkten för DUI

Om det finns andra faktorer som kan leda till att du får en förbättrad mening, till exempel ett repetitionsbrott, egendomsskador, skador eller hot mot barnet, kan du ha "försvårande omständigheter". En advokat kan kunna hjälpa till att mildra några av dessa faktorer, men i många stater, även de här stämningsförbättringarna har obligatoriska påföljder, särskilt för upprepade åtalare. I vissa fall kan inte en advokat hjälpa till mycket, om alls, på lång sikt.

Du kan ta frågeställningen för berusad körförbättring för att avgöra om det finns försvårande omständigheter i ditt fall.

Tydlig omständighet där du ska hyra en advokat

I händelse av att du verkligen är oskyldig, så som din, dricker du inte alls, men misslyckades fältet ömhetstest eller andningstestet, då om du kan, anlita en advokat. Du behöver en. Försök inte att representera dig själv om du planerar att argumentera för din oskuld, du borde söka advokat.

Sätt en advokat kan hjälpa till

Mestadels vad en advokat kan göra för dig är att du är beredd att gå till domstol genom att hjälpa dig att förstå vad som förväntas av dig. En advokat kan hjälpa dig att fylla i några krav före din domstolsutseende. Till exempel kan din advokat hjälpa dig att få SR-22 bilförsäkring och lämna in de korrekta blanketterna hos motorfordonsavdelningen. Dessutom kan din advokat få dig att fylla i några alkoholutbildnings- eller behandlingsprogram som krävs av din stat för att återfå dina körförmåner.

Med andra ord kan din advokat leda dig genom processen som han vet att du så småningom måste gå igenom ändå. Men du kan göra det före dömandet så att dina körrättigheter kommer att återställas så fort som möjligt.

Poängen

Om du har råd att betala DUI-advokatens arv, hyr du den bästa advokat som du har råd med. Om detta är din första erfarenhet av att bryta lagen och du är förvirrad av hela processen, kan en advokat gå dig igenom stegen och få saker att gå så smidigt som möjligt.

Men om du är knuten till kontanter och alla böter och kostnader för en fullföljd övertygelse kommer att vara en ekonomisk börda för dig, kan det inte vara så meningsfullt att anställa en advokat. I de flesta fall representerar en advokat bara en annan faktura som du måste betala.