Påföljder för körning berusad

Stiffer lagar och påföljder för drunkchaufförer ses nationellt

Vardagliga förare arresteras för att köra under inflytande, eller köra samtidigt berusad, eftersom brottsbekämpande organ fortsätter att slå ner på dessa farliga brottslingar. För många av dessa förare blir det inte deras första DUI-brott.

Vilken öde väntar på dessa berusade förare? Du kan bli förvånad över att finna att straff för DUI, även den första brottet, har ökats sedan du senast kontrollerade.

På grund av ansträngningarna från grupper som Mothers Against Drunk Drivers (MADD) har hundratals nya DUI-lagar passerat rikstäckande.

Strängare lagar och påföljder för DUI

Mot bakgrund av konsekvenserna

Även om lagar skiljer sig från stat till stat , har konsekvenserna av att bli belastad DUI ökat. Att få en advokat i hopp om att få en nedsatt mening eller begära en nedsatt avgift är slöseri med tid och pengar i många stater.

De påföljder som domaren måste ålägga är mandat av statlig lag. I vissa stater kan så ens första brottslingar stå inför långa licensuppskov och en helg i fängelse.

Många stater har gått igenom Habitual Violator lagar, som ger felony straff för tre DUI convictions. Dessa förbrytare förlorar många av sina medborgerliga rättigheter, som att kunna rösta eller äga ett vapen, samt att förlora körkortet permanent eller i många år.

Få din licens tillbaka

För att få den licensen tillbaka kräver de flesta stater att brottslingar kompletterar någon form av DUI-skola eller utbildning och bedömningsprogram, men det har blivit mycket mer involverat än att bara sitta i klassen flera timmar och genomgå ett skriftligt test.

Nu måste gärningsmannen först genomgå en bedömningsintervju med en professionell rådgivare innan det bestäms vilka steg som måste fullföljas innan körkortet återställs. Vanligtvis ges gärningsmannen en uppsättning frågor som är utformade för att bestämma omfattningen av hans "drickproblem".

Bedömning av dricka mönster

I de flesta stater har den certifierade rådgivaren nu befogenhet att döma förövaren till Alcoholic Anonymous eller ett medicinsk behandling eller rådgivningsprogram.

Brottaren behöver inte följa de riktlinjer som rådgivaren skisserat, men det är det enda sättet han någonsin kommer att återfå sin körrättigheter.

Rådgivaren kan, baserat på sin bedömning av den fullmäktige föraren, uppmana närvaro på så få som tre eller fyra AA-möten eller, för upprepade åklagare, 90 möten på 90 dagar eller ett 28-dagars behandlingsprogram för avgift, avgiftning eller andra medicinska behandling.

Fler kostnader och avgifter att överväga

Allt detta kostar tid och pengar eller både ovanpå bötesbeloppet och rättegångskostnaderna som gärningsmannen måste betala. Men det är inte den enda kostnaden som är inblandad. Många stater kräver också ytterligare försäkringsskydd innan de skickar körrättigheter till DUI-brottslingar, och det kan leda till allvarliga pengar.

Då är det avgiften som de flesta stater tar ut för att återköra ett körkort.

Sammantaget kan en DUI-övertygelse vara dyr, särskilt en andra eller tredje överträdelse. Kostnaderna kan vara ännu större för dem som får en DUI som ett resultat av en trafikolycka. Förare som dricker vid den tiden konstaterar att domstolarna lägger mer ansvar för skadestånd på dem, oavsett omständigheterna vid trafikolyckan. Se 10 kostsamma böter av full körning.

Utöver alla dessa påföljder kan dunkulära meningar förbättras till ännu högre nivåer under vissa omständigheter.

Holding Drivers Responsible

Rättvisa systemet håller berusade förare ansvariga för skadan de gör de som dödas eller skadas på motorvägarna eftersom den andra föraren dricker. De monetära skulderna för sådana incidenter kan komma in i miljoner, för att inte tala om straffrättsliga påföljder.

På vissa områden sätter en del av DUI-läroplanen offenders ansikte mot ansikte, som berättar för sina smärtsamma berättelser om hur en fulländad förare ändrat sina liv för alltid. Tanken är att personifiera den smärta som dricks och körning kan orsaka kan göra att gärningsmannen slutar och tänker innan han kommer bakom ratten.

Enkelt sagt, samhället försöker betona att dricks och körning är oacceptabelt och inte tolereras.