Enkla tricks för att träna din hjärna

Din hjärnans fitness beror på hur mycket den används. Varje gång du gör något nytt eller annorlunda skapar du nya neurala vägar. Dessa enkla tricks hjälper till att ge din hjärna ett träningspass.

1 - Använd ditt motsatta hand

Thanasis Zovoilis / Getty Images

Tillbringa dagen med saker som inte är dominerande. Om du är vänsterhänt, öppna dörrar med höger hand. Om du är högerhänt, försök med att använda knapparna med vänster. Den här enkla uppgiften kommer att få din hjärna att lägga ner några nya vägar och ompröva dagliga uppgifter. Bär din klocka på motsatt sida för att påminna dig om att byta.

2 - Använd endast listor som säkerhetskopiering

ColorBlind / Getty Images

Listorna är stora, men vi kan bli för beroende av dem. Gör din matlista, men försök att handla utan det. Använd listan när du har lagt varje objekt du kan tänka på i din kundvagn. Gör detsamma med dina "att göra" listor.

3 - Lär telefonnummer

Bildkälla / Getty Images

Våra moderna telefoner kommer ihåg alla nummer som kallar dem. Ingen minns telefonnummer längre, men det är en bra minneskunskap. Lär dig ett nytt telefonnummer varje dag.

4 - Förbered en historia varje dag

Portra Images / Getty Images

Varje morgon tänker du på en berättelse som du kommer att ha redo att berätta för människor. Historien kan handla om något nytt eller från ditt förflutna. Försök att räkna ut det mest underhållande sättet att berätta historien. Om någon ringer eller slutar, kommer du att ha något att prata med dem om. Det kommer att göra dig mer intressant när du utövar ditt minne.

5 - Observationsspel

Uwe Umstaetter / Getty Images

Varje dag väljer du en specifik sak att observera. Du kan besluta att uppmärksamma vad folk har på sig en dag. Överallt du går, och på TV, notera hur människor klär och tänker på varför vissa människor klär sig på sätt de gör. Ge din hjärna något att tänka på. Nästa dag, välj något annat att observera.

6 - Gå på ett annat sätt

vm / getty bilder

Kör eller gå på ett annat sätt till vart du än går. Denna lilla förändring i rutinhjälp hjärnan övar rymdminne och riktningar. Prova olika sidogator, gå igenom butiker i en annan ordning - allt för att ändra din rutt.

7 - Bryt rutinen

Arnold Media / Getty Images

Gör sak i en annan ordning. Ät frukost till middag. Gör dina ärenden första på morgonen. Drick kaffe på eftermiddagen. Gör dina dagliga uppgifter i en ny ordning. Lägg märke till hur förändringen känns och vad som är bra eller dåligt om den nya ordern.

8 - Lös ett problem

Hero Images / Getty Images

Låtsas att du startar ett företag och tänker på hur du skulle lösa ett problem. Vad skulle du sälja och vem skulle du sälja den till? Vem är dina konkurrenter och hur skulle du slå dem? Ge din hjärna något att tugga på. Nästa dag, låtsas att du börjar en organisation för att bekämpa hunger - vilka nya idéer kan du komma med? Ha kul med problemlösning för att skapa nya kopplingar i hjärnan.

9 - Skapa listor

PhotoAlto / Odilon Dimier / Getty Images

Listorna är underbara. Att göra listor hjälper oss att associera objekt med varandra. Gör en lista över alla ställen du har rest. Gör en lista över de mest äckliga mat du har ätit. Gör en lista med de bästa presenterna du fått. Gör en lista varje dag för att jogga ditt minne och skapa nya anslutningar.

10 - Läs en bok

DreamPictures / Getty Images

Välj en bok om ett helt nytt ämne . Läs en roman i Indien. Lär dig om ekonomi. Det finns många utmärkta populära non-fiction-böcker som gör ett bra jobb att underhålla dig medan du lär dig om ett ämne. Bli expert på något nytt varje vecka.