5 tips för att förbättra din koncentration

När TV-nyhetsskötaren Diane Sawyer frågades hemligheten till hennes framgång, sa hon: "Jag tror att den lektion jag har lärt mig är att det inte finns någon ersättning för att uppmärksamma."

Tänker du, "Jag håller med, men hur förbättrar vi vår förmåga att fokusera och behålla uppmärksamhet - oavsett vad?"

Dessa fem fokus tips kan hjälpa dig att koncentrera dig bättre om du arbetar på ett upptagen kontor, studerar i skolan, sitter i ett möte eller försöker slutföra ett projekt.

F = Five More Rule

Det finns två typer av människor - de som har lärt sig att arbeta genom frustration och de som önskar de hade. Från och med nu, om du är mitt i en uppgift och frestad att ge upp, gör bara fem mer.

Läs ytterligare fem sidor. Avsluta fem mer matematikproblem. Arbeta fem minuter.

Precis som idrottare bygger fysisk uthållighet genom att trycka förbi utmattningspunkten, kan du bygga mental uthållighet genom att trycka förbi frustrationspunkten.

Precis som löpare får sin andra vind genom att inte ge upp när deras kropp protesterar, kan du få ditt "andra sinne" genom att inte ge upp när din viljestyrka protesterar i början. Fortsätt att koncentrera när din hjärna är trött är nyckeln till att STRETCHER din uppmärksamhet och bygga mental uthållighet.

O = En Tänk i taget

Samuel Goldwyn sa, "Om jag ser förvirrad, beror det på att jag tänker." Känsla scatter-brained? Övervinna evig uppmärksamhet åt gudfaderplanen - gör ett sinne om en överenskommelse som den inte kan vägra.

Ja, sinnet tar mutor. I stället för att berätta att du inte oroar dig för en annan, mindre prioritet (vilket kommer att få ditt sinne att tänka på den sak det inte är tänkt att tänka på!), Tilldela det en enda uppgift med start-stop-tidsparametrar.

Till exempel "Jag kommer att tänka på hur man betalar den kreditkortsskulden när jag kommer hem ikväll och har chans att lägga till mina räkningar.

För nu, för de närmaste trettio minuterna från klockan 1-1.30 kommer jag att ge mitt fullständiga fokus för att utöva denna presentation så jag är vältalig och formulera när du lägger detta förslag till våra VIP-klienter. "

Kan du fortfarande inte få andra bekymmer ur ditt huvud? Skriv ner dem på din att göra-lista så att du kan glömma dem. Inspelning av oroliga skyldigheter innebär att du inte behöver använda din hjärna som en "påminnelse" anslagstavla, vilket innebär att du kan ge din odelade uppmärksamhet åt din högsta prioritetsuppgift.

C = erövra utsträckning

Känner du inte att koncentrera? Sätter du av en uppgift eller ett projekt du ska jobba på? Det är en form av uppsägning. RD Clyde sa, "Det är fantastiskt hur lång tid det tar att slutföra något vi inte arbetar med."

Nästa gång du håller på att skjuta upp ett ansvar, fråga dig själv: "Måste jag göra det här? Vill jag ha det gjort så det är inte för mig, kommer det bli lättare senare?" Dessa tre frågor kan ge dig incitamentet att psykiskt tillämpa dig själv, för att de tar dig ansikte mot ansikte med det faktum att den här uppgiften inte går bort och att förseningen bara kommer att öka till din skuld och göra den här tuffa uppgiften upptagen mer av ditt sinne och tid .

U = Använd dina händer som blinkers

Tänk ditt hjärta som en kamera och dina ögon som bländare. För det mesta tar våra ögon "ta allt in" och vår hjärna är i "vidvinkelfokus". Vi kan faktiskt tänka på många saker på en gång och fungera ganska effektivt på det här sättet (tänk dig att köra ner en trångt motorväg medan du pratar med en vän, fiddling med radion, håller ögonen på bilarna bredvid dig och tittar på ditt färdighetsskylt .)

Vad händer om du vill byta till telefoto fokus? Vad händer om du måste förbereda ett test och du behöver 100% koncentration? Kupa dina händer runt ögonen så att du har "tunnel vision" och tittar enbart i din textbok. Att placera händerna på sidan av ditt ansikte blockerar omgivningen så att de är bokstavligen "out of sight, out of mind." Tänk på vikten av dessa ord.

Vill du ha ännu bättre nyheter? Namnet Pavlov rrr-ring en klocka? Om du kopplar dina händer runt dina ögon varje gång du vill byta från vidvinkel till telefokus, blir den fysiska ritualen en Pavlovian-utlösare.

Kom ihåg? Pavlov ringde klockan, matade hunden, ringde klockan och matade hunden, tills hunden började salivera så fort han hörde ljudet av klockan. På samma sätt, med hjälp av dina händer som blinkers varje gång du vill begränsa ditt fokus lär du din hjärna att byta till "ett spår" sinne och koncentrera dig på ditt kommando.

S = Se som om för första eller sista gången

Vill du veta hur man ska vara "här och nu" och fullt presenterad istället för att ha en tanklös rushing här, där och överallt? Frederick Franck sa: "När ögat vaknar upp för att se igen, slutar det plötsligt att ta något för givet." Evelyn Underhill sa, "I avsaknad av uppmärksamhet försvinner tusen former av älskling oss varje dag."

Jag upprepar ständigt denna lektion. En gång gav jag mina söner en nattlig rygg. Trots att jag satt bredvid dem kunde jag lika bra ha varit i nästa land, för jag tänkte på morgonflygningen som jag behövde ta nästa dag och undrade om jag hade packat ut mina hand-outs, om min biljett var i min handväska, etc.

Plötsligt föll mina ofokuserade ögon på mina söner och jag SAWT verkligen Tom och Andrew som om jag tittade på dem för första gången. Jag blev omedelbart översvämd med en känsla av tacksamhet för dessa två friska, blomstrande pojkar. Jag kände mig så välsignad att ha varit begåvad med sådana underbara söner. I ett ögonblick gick jag från att vara frånvarande att vara fylld med en känsla av vördnad och uppskattning för deras närvaro i mitt liv.

Nästa gång ditt sinne är miljon miles bort, titta bara omkring dig och se verkligen din omgivning. Studera den utsökta blomman i vasen. Stå upp på bilden på väggen och förundras över konstnärens hantverk.

Luta dig in och se verkligen på en älskad du tenderar att ta för givet. Detta kommer "Velveteen Rabbit" din värld och göra den levande i ditt sinne öga.

Vad folk har sagt om koncentration

Ansvarsfriskrivning: Informationen på denna sida är endast avsedd för pedagogiska ändamål och är inte ersättning för råd, diagnos eller behandling av en licensierad läkare. Det är inte avsett att täcka alla möjliga försiktighetsåtgärder, interaktioner mellan läkemedel, omständigheter eller biverkningar. Du bör söka snabb medicinsk vård om några hälsoproblem och rådfråga din läkare innan du använder alternativ medicin eller förändrar din behandling.