Hur man hjälper barn med thanatofobi (rädsla för döden)

Vilka föräldrar borde veta om denna primära rädsla

Det finns hjälp för äntofobi , rädslan för döden. Denna fobi skär över religiösa, sociala och kulturella gränser, som påverkar människor i alla åldrar och bakgrunder. Men det kan vara störande för vuxna när rädslan för död övergår hos barn. Vi förväntar oss vanligtvis att barn ska vara lyckliga och lyckliga och orädd, och någon fobi kan vara svår för föräldrar att ta itu med.

När rädslan är av död kan det vara särskilt svårt att klara av sig.

Varför rädsla för död är primär rädsla

Rädslan för döden är vanlig för barn i åldrarna sex eller sju. Forskare tror att barnen ser döden utan alla trappings, religiösa övertygelser eller försvarsmekanismer som vuxna har. Istället ser barnen döden som en skrämmande tillstånd av ingenting, och de förstår inte nödvändigtvis vad som orsakar det. Ditt barn kan se döden som en uppföljning av sina egna undermedvetna önskningar och önskemål.

Barn saknar också ett vuxenkonsept av tid, vilket gör det svårt att förstå tanken på att någon kan gå och sedan komma tillbaka. När mamma är borta, så långt som barnet är, är hon död. Detta leder till separationsangst , vanligt hos barn mellan åtta och 14 månader och andra rädslor som innebär att de är ensamma.

Magisk tänkande

I en vuxen är magiskt tänkande ett möjligt symptom på en psykisk störning .

Men magiskt tänkande hos barn är en normal utvecklingsprocess.

Barn saknar den erfarenhet och kunskap som behövs för att uppfatta världen på ett rationellt sätt. I stället går de flesta barn igenom en fas att tro att deras tankar och önskningar är allmäktiga. Detta kan vara ett försök att få viss kontroll över världen runt dem, men fantasi är ett dubbelkantat svärd.

Om barnet tänker på att någon dör, kan han i sig själv döda den personen. Så barn utvecklar ritualer och vidskepelser som är utformade för att skydda sig från att dessa önskemål blir verklighet.

Hur man hjälper ett barn med thanatofobi

I de flesta barn blir rädslan för döden inte patologisk. De flesta barns rädslor är snart utvuxna när barnen blir mogna och börjar flytta sitt fokus till det här och nu. Däremot kan ditt barn få en endofobi diagnos om hennes symptom är närvarande i sex månader eller mer.

Din reaktion som förälder eller lärare kan delvis påverka hur långvarigt och svårt barnets rädsla för döden är. Många vuxna antar att barnen inte har något riktigt begrepp om död, så de undviker att prata om det med sina barn. Men barn tenderar att begära information när de är redo för det.

En hälsosam, barnledd dialog kan hjälpa barnen att lägga döden i perspektiv och minimera deras känslor av ansvar för det.

Söker terapi för thanatophobia

Om ditt barn visar en allvarlig livsbegränsande rädsla för döden , eller om rädslan varar i mer än sex månader, sök professionell vägledning. Rådgivning rekommenderas också för barn som upplever en stor förlust, t.ex. föräldrars eller nära väns död eller vittne om en traumatisk händelse som skolskytte.

Att placera ditt barn i terapi kan utlösa dina egna osäkerheter eller få dig att undra om du på något sätt misslyckades som förälder. I själva verket kan fobier utvecklas för ett till synes oändligt antal skäl. Tidigt ingripande ger ditt barn de bästa chanserna att fullständigt bekämpa fobi och fortsätta med sitt liv.

Att besöka terapeuten kan vara nervös för både förälder och barn. Granska "Ditt barns första behandlingsavdelning" för en detaljerad förklaring av vad du kan förvänta dig. Med lite tid och ansträngning kommer ditt barn att vara fast på vägen för att slå rädslan och leva ett normalt liv.

källor:

HealthyChildren.org: Förstå barndomens rädsla och ångest. 2015.

Mitchell MD, Nelli L. och Schulman MA, Karen R. "Barnet och rädsla för döds" Journal of the National Medical Association . 1981. 73:10. 5 februari 2011.