Ansluta till ett chattrum för att hjälpa till med depression

Att ge en säker plats att söka stöd till depression

Depression chattrum kan hjälpa dig om du känner dig deprimerad och behöver prata med någon som förstår precis vad det är som du går igenom. Du kan hitta en säker plats för att uttrycka dig själv och få stöd från andra som också upplever depression.

Om du har tankar om självmord eller självhälsa

Om du känner självmord och riskerar att skada dig själv, snarare än att gå till ett chattrum utan kris, bör du söka hjälp från din läkare, terapeut eller en självmords hotline.

I USA, ring 1-800-273-8255 eller 911. Du kan också chatta online med en självmordsförebyggande rådgivare eller text till 838255 under dessa krisetider. Dessa länkar är också lämpliga för veteraner (tryck 1) och du kommer att vara kopplad till rådgivare som har utbildats i problem som du kan uppleva.

Depression Chattrum

Dessa organisationer tillhandahåller moderata chattrum. Dessa rum är inte ett substitut för professionell behandling för depression, men du kan hitta samhället att vara stödjande.

Fördelar och risker för chattrum

Modererade chattrum erbjuder ett säkrare ställe att uttrycka sig i jämförelse med öppna sociala medier. Men de är inte generellt bemannad av yrkesverksamma.

Moderatorer eller värdar kommer att försöka upprätthålla order, men de kan inte alltid vara effektiva för att förebygga missbruk. De kan inte ersätta att se en professionell för att hjälpa dig med ditt tillstånd. Du kan hitta utformningen och användbarheten för vissa av chattrummen för att vara bättre än andra.

Du kanske vill utforska om det finns hälsovårdsorganisationer i ditt område som erbjuder en form av onlineintervention eller behandling mot depression. Om du har en läkare eller terapeut som behandlar dig för depression, fråga om alternativ du har för online interaktion.

Ett ord från

Att ansluta till andra som går igenom det du upplever kan vara ett positivt steg. Depression är en sinnesstörning som orsakar en konstant känsla av sorg och intresseförlust. Depression kan kräva långvarig behandling, men de flesta med depression mår bättre med medicinering, pratarapi eller båda. Få hjälp som kan fördjupa din resa ur depression.

källor:

> Balatsoukas P, Kennedy CM, Buchan I, Powell J, Ainsworth J. Rollen av sociala nätverksteknologier i onlinehälsofrämjande: En berättande översyn av teoretiska och empiriska faktorer som påverkar interventionens effektivitet. Journal of Medical Internet Research . 2015; 17 (6). doi: 10,2196 / jmir.3662.

> Depression. Mayo Clinic. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/depression/basics/definition/con-20032977.