När din make kommer inte lyssna

Vad kan du göra när din make inte lyssnar på dig? Om du tror att dina ord faller på döva öron, kan det ta sin vägtull på ett äktenskap.

Lyssna - Är dörren stängd?

Tänk på ett äktenskap som två anslutande hotellrum med angränsande dörrar. Öppenhet i ett äktenskap håller båda dörrarna öppna hela tiden. Denna typ av öppenhet kommer från en vilja att dela från sitt hjärta.

Om din partner stänger dörren till hans / hennes rum, kan du inte öppna den. Endast personen i det andra rummet kan öppna dörren.

Om din make har blinds på, lyssnar inte eller erkänner ett problem i ditt äktenskap, fortsätt sedan slå på den dörren, släpp anteckningar under och håll din egen dörr öppen. Om du blir utsatt för emotionellt eller fysiskt missbruk, måste du kanske avstå från den dörren.

Kan du få din make att lyssna?

Folk vill veta hur man gör en make att lyssna. Bottom line, det finns inte mycket du kan göra för att få din make att lyssna om han eller hon inte vill. Du kan inte ändra någon än dig själv. Du kan inte tvinga din kompis att höra vad du säger eller förstå hur du känner om de inte vill. Att tvinga eller manipulera någon till rådgivning betyder inte att de verkligen kommer att lyssna på vad en rådgivare har att säga heller.

Få råd när din make inte lyssnar

Det kan vara fördelaktigt för ett äktenskap för en enda make att söka rådgivning, även om den andra vägrar.

Att utveckla en förståelse för både den positiva och negativa dynamiken i det äktenskapliga förhållandet, att få kunskap om sig själv och att lära sig att klara sig kan hjälpa ett par, oavsett beslut som fattas om deras äktenskap.

Ögonöppningstiden kan komma för sent

Det är sorgligt att en maka ofta inte börjar lyssna förrän skilsmässa har lämnats in.

Då finns det en upplevelse av ett ögonöppnande "aha" -moment. Det är ofta krisen som äntligen får dessa människor att ta emot personligt ansvar för sitt skadliga beteende i sina äktenskap.

En nackdel med att ha ett "aha" -moment är att en person sedan kan börja förvänta sig att alla omedelbart förlåt och glömmer förflutna handlingar. En mentalitet av "se hur jag har förändrats" är hälsad med misstanke och misstro. Det är viktigt att inse att det tar mycket tid och tålamod och att utföra förändringarna innan förtroende kan byggas om. Det händer inte med fingrarna. människor behöver tid att läka och förlåta.

Börja igen

Det är också viktigt att inse att du inte kan gå tillbaka till vad som var. Du kan börja igen, men vad var borta. Du måste starta en ny resa för att återuppbygga kommunikationen.