6 sätt att berätta om du har en tuff chef eller en mobbning chef

Mobbning på arbetsplatsen är ett växande problem som otaliga människor står inför varje dag. Men ibland förvirrar människor mobbning med seghet. Om du arbetar för en chef som ställer höga mål och förväntar sig mycket av dig och resten av laget, betyder det inte att din chef mobbar dig. I själva verket antar anställda ofta automatiskt att tuffa chefer är mobbningar.

Men det finns några viktiga skillnader mellan chefer som mobbar och chefer som är tuffa på sina anställda. Här är sex sätt att berätta skillnaden mellan en tuff chef och en mobbningskans.

Tuffa chefer ställer höga mål men tjejer kräver ouppnåeliga resultat

En hård chef håller sina anställda ansvariga med strikta riktlinjer och höga krav. men han ger också sina anställda alla de verktyg de behöver för att lyckas. Under tiden kan en mobbningschef sätta orealistiska tidsfrister som säkert kommer att orsaka misslyckande. Han kan också ändra riktlinjerna som orsakar extraarbete eller hålla sig till nödvändig information. Han gör dessa saker för att utöva sin makt och hans kontroll i situationen.

Tuffa bossar håller alla till höga standarder, men bullies är en enda person

En tuff chef är tuff på alla. Han utesluter inte en person, utan är konsekvent i sin behandling av andra. Men mobbningar ställer ofta frågan om en anställds tillfredsställelse genom att belysa sina åsikter och idéer.

Dessa chefer kan också ifrågasätta en medarbetares engagemang för jobbet och utöva orättvis kritik och skuld. Flera kännetecken för mobbning är mönstren av orättvist beteende och inriktningen av en eller två personer om och om igen.

Tuffa kossar är rättvisa, men kullar är orättvisa och irrationella

En tuff chef coddle inte människor eller tolererar ursäkter, men han är också villig att rulla upp ärmarna och hjälpa till att få jobbet gjort.

Dessutom skyddar en tuff chef sitt lag mot motgångar i företaget och stöder dem vid behov. Under tiden är en mobbning chef oskälig och kommer att sälja sina anställda för att skydda sin egen hud. Han kan också skylla på andra för misslyckanden, samtidigt som han antar fullständigt ansvar för alla framgångar. Han visar också favoritism bland anställda och är mycket tydlig om vem han har förakt för. Han kan skrika, svära och till och med engagera sig i namnsamtal.

Tuffa chefer arbetar för företagets bästa, men tjurar trivs på makt

En tuff chef odlar lagarbete och arbetar mot att förbättra företaget. Han är villig att arbeta lika hårt, och ibland ännu svårare än sina anställda att få jobbet gjort. Men en mobbingschef är mer intresserad av att vara i kontroll och ha makt över andra människor. Han är en kraft-hungrig ledare som trivs på att ha kontroll över andra. Han tar också kredit för saker som han inte gjorde och erkänner sällan framgångarna för sina anställda.

Tuffa bossar är inkluderande men tjurar isolerar och utesluter människor

En hård chef håller alla sina anställda till samma höga standard men är inkluderande i processen. Som ett resultat känner ingen mindre värderad än en annan och alla vet att de måste jobba hårt för att lyckas.

Under tiden singlar en mobbningschef ofta ut en eller två arbetare och förödmjukar och bereder dem framför andra. Han kan också ostracize dem genom att utesluta dem från möten och sociala möten. Denna typ av beteende undergräver hela atmosfären på kontoret och gör teamwork nästan omöjligt. I stället fokuserar anställda på att hålla sig i den mobbande chefs goda grader istället för att fokusera på jobbet till hands.

Tuffa bossar är ärliga och pålitliga, men tjurar sprider rykten och skvaller

En hård chef berättar för sina anställda som det är. Han pryder inte ord, men han är respektfull i processen.

Dessutom vet anställda att de kan räkna med att han är ärlig i alla situationer, även när sanningen gör ont. Under tiden är en mobbning chef manipulativ. Han kommer att kontrollera situationer genom att sprida rykten eller skvaller om andra. Han gropar ofta en anställd mot en annan och uppmuntrar ohälsosam konkurrens. Om du befinner dig i en situation där din chef försöker lura dig i en ohälsosam konversation om en annan anställd, ta inte betet. Underhålla dina övertygelser och värderingar när du försöker bestämma hur bäst du ska hantera din situation.

Ett ord från familjen

Om du tror att din chef mobbar dig är det inte en miljö du borde försöka leva med. Kom ihåg att hantera en mobbningskans kan vara ansträngande. Följaktligen, om du känner dig känslomässigt dränerad, deprimerad eller orolig, kontakta din vårdgivare direkt. Dessutom bör du komma med en plan för hur du ska hantera din situation. Dina alternativ inkluderar att rapportera chefs mobbning beteende till mänskliga resurser eller försöka hitta ett annat jobb. Men det är aldrig en bra idé att försöka leva med mobbning på arbetsplatsen.