Naturliga sätt att förbättra minnet

Det finns ett antal dagliga strategier som kan förbättra ditt minne naturligt och skydda mot minnesförlust när du ålder. Men medan många produkter marknadsförs som helt naturliga minneshjälpmedel har det bara visat sig några få naturmedel att förbättra minnet i vetenskapliga studier. Att hålla ditt sinne skarp när du blir äldre, och eventuellt minska risken för åldringsrelaterade tillstånd som Alzheimers sjukdom och demens, håller dig till en hälsovård som parar hjärnsuppmuntrande beteenden med naturliga metoder som visat sig förbättra minnet.

Naturliga sätt att förbättra minnet

Hittills är det vetenskapligt stöd för påståendet att något botemedel kan förbättra minnet begränsat. Här är en blick på flera naturliga ämnen:

1) Antioxidanter

Efter en diet som är hög i antioxidanter kan det hjälpa att skydda hjärnceller från åldringsrelaterad skada. Eftersom studier om hälsoeffekterna av antioxidanttillskott har givit blandade resultat rekommenderar många alternativa medicinsexperter att upptaga ditt intag genom att inkludera antioxidantrika livsmedel i din kost.

2) Omega-3 fettsyror

Omega-3-fettsyror (en typ av hälsosamt fett med inflammationskämpande effekter) kan bidra till en långsam kognitiv minskning hos äldre vuxna, enligt en forskningsöversikt som publicerades 2009. Tillägnad omega-3 finns också naturligt i kosttillskott som fisk, nötter och linfrö.

3) örter

Även om det finns en generell brist på vetenskapligt stöd för användningen av örter för att bevara hjärnhälsan, föreslår vissa undersökningar att parning av ginkgo biloba och ginseng kan bidra till att förbättra kognitiv funktion och förbättra minnet hos medelålders vuxna.

I en forskningsöversikt som publicerades 2007 fann emellertid utredare "inkonsekvent och övertygande" bevis på ginkgo s minneförbättrande fördelar för personer med kognitiv försämring eller demens.

Fler sätt att förbättra minnet

Tillsammans med att följa en hälsosam diet anses dessa metoder vara nödvändiga för att bevara hjärnans hälsa och förbättra ditt minne:

Det finns också nya bevis på att övning av meditation kan bidra till att förbättra ditt minne. Men mer forskning måste genomföras innan några slutsatser om meditationens minnesförbättrande effekter kan dras.

Använda naturliga lösningar för att förbättra minnet

Eftersom minnesförlusten kan vara kopplad till ett antal hälsotillstånd är det viktigt att konsultera din läkare om du har några hälsoproblem. Självbehandling av ett tillstånd och att undvika eller fördröja standardvård kan ha allvarliga konsekvenser.

Tänk på att växtbaserade kosttillskott inte har testats för säkerhet och på grund av att kosttillskott i stor utsträckning är oreglerad kan innehållet i vissa produkter skilja sig från vad som anges på produktetiketten.

Säkerheten för kosttillskott hos gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och personer med medicinska tillstånd eller som tar mediciner har inte fastställts. Du kan få tips om hur du använder kosttillskott här, men om du funderar på att använda alternativ medicin ska du först tala med din primära vårdgivare.

källor

Björk J, Grimley Evans J. "Ginkgo biloba för kognitiv försämring och demens." Cochrane Database Syst Rev. 2007 18; (2): CD003120.

Fotuhi M, Mohassel P, Yaffe K. "Fiskkonsumtion, långkedjiga omega-3-fettsyror och risk för kognitiv minskning eller Alzheimersjukdom: en komplex associering." Nat Clin Pract Neurol. 2009 5 (3): 140-52.

Jama JW, Launer LJ, Witteman JC, den Breeijen JH, Breteler MM, Grobbee DE, Hofman A. "Antioxidanter och kognitiv funktion i ett befolkningsbaserat urval av äldre personer. Rotterdamstudien." Am J Epidemiol. 1996 1; 144 (3): 275-80.

Kozhevnikov M, Louchakova O, Josipovic Z, Motes MA. "Förbättringen av visuospatial bearbetningseffektivitet genom buddhistisk Gudhetsmeditation." Psychol Sci. 2009 20 (5): 645-53.

MayoClinic.com "Minnesförlust: 7 tips för att förbättra ditt minne". April 2009.

Perkins AJ, Hendrie HC, Callahan CM, Gao S, Unverzagt FW, Xu Y, Hall KS, Hui SL. "Förening av antioxidanter med minne i ett multietniskt äldre prov med hjälp av den tredje nationella hälso- och näringsundersökningsundersökningen." Am J Epidemiol. 1999 1; 150 (1): 37-44.

Wesnes KA, Ward T, McGinty A, Petrini O. "De minnesförbättrande effekterna av en Ginkgo biloba / Panax ginseng-kombination i friska medelålders frivilliga." Psykofarmakologi (Berl). 2000 152 (4): 353-61.

Ansvarsfriskrivning: Informationen på denna sida är endast avsedd för pedagogiska ändamål och är inte ersättning för råd, diagnos eller behandling av en licensierad läkare. Det är inte avsett att täcka alla möjliga försiktighetsåtgärder, interaktioner mellan läkemedel, omständigheter eller biverkningar. Du bör söka snabb medicinsk vård om några hälsoproblem och rådfråga din läkare innan du använder alternativ medicin eller förändrar din behandling.