'Shake and Bake' Meth-Making kan explodera

Den här farliga metoden syftar till att skära met-making begränsningar

En metod för tillverkning av metamfetamin, som är utformat för att komma runt lagar som begränsar försäljningen av de ingredienser som behövs för att göra met, är ännu farligare än de gamla provisoriska metoderna, säger myndigheterna.

Också kallad "one-pot" eller "shake and bake" -metoden, i detta scenario produceras meth i en två liter sodaflaska. Några kylpiller blandas med vanliga, men skadliga, hushållskemikalier, som ger tillräckligt med meth för användaren att få några träffar.

Mindre, Mobile Meth Labs

De gamla metlaboratorierna krävde hundratals pseudoefedrinpiller, behållare uppvärmda över öppna flammor och burkar av brandfarliga vätskor. Kokningsprocessen skapade otäcka lukt vilket gör att labberna är svåra att dölja . De fick ofta explosioner.

Skaknings- och baka-metoden kräver endast några pseudoefedrinpiller, kringgå lagar som passerat, vilket begränsar försäljningen av stora mängder av överklagande medel, medel mot kyla och allergier.

Extremt farlig metningsmetod

Men skaka och baka metod är inte på något sätt säkrare än de gamla metlaboratorierna. Om flaskan skakas på fel sätt, om något syre kommer in i det, eller om locket lossnar för snabbt, kan flaskan explodera.

Om de gamla clandestine meth-laboratorierna slog i brand, skulle "kockarna" bara springa iväg. Men med skaknings- och baka-metoden håller de faktiskt flaskan när den exploderar. Polisen har kopplat tiotals blixtbränder - några av dem är dödliga - för tillverkning av metaller.

All Meth Making är farlig för allmänheten

Polisavdelningar över hela nationen utbildar officerare hur man hanterar de nya mobila laboratorierna om de stöter på dem under trafikstopp. Om en tjänsteman inte vet vad han eller hon letar efter kan de oavsiktligt sparka eld. Eftersom blandningen i flaskan kan komma i brand när den utsätts för syre, kan en handling vara så enkelt som att skruva av locket för att se vad som är inne (eftersom det ser ut som en vanlig sodaflaska) kan vara potentiellt livshotande.

Plötslig ökning i Meth Labs

Efter år med minskande antal metlaboratorier som bromsas av brottsbekämpning, på grund av lagar som begränsar försäljningen av pseudoefedrin, ökar anfall plötsligt igen.

De nya shake- och baklaboratorierna sätter alla i fara, eftersom de kan explodera medan droganvändarna kör runt och sätter andra förare i fara. De gamla laboratorierna var vanligtvis dolda i avskilda eller landsbygdsområden på grund av luktarna, men de nya "laboratorierna" kan vara var som helst.

Rör inte bort kasserade met-flaskor

De kasserade läskflaskorna som används i processen är också farliga. Polisen har hittat dem i diket, i människors gårdar och i dumpsters.

Myndigheter föreslår att personer som hittar kasserade flaskor med en okänd blandning lämnar dem ensamma. Öppna inte dem eller hämta dem. Ring polisen och låt dem undersöka för att se om det är en fara.

Och med all olaglig drogaktivitet , försök inte detta hemma. Meth labs är farliga nog, men att lägga giftiga kemikalier i en läskflaska i ett begränsat utrymme som en bil är inte bara ett recept på meth, det är ett recept på katastrof.