Förstå de känslor som är associerade med en Meth High

Meteffekter Ändra dina uppfattningar, känslor och känslor

Meth Hög

Meth-hög, även känd som "metamfetaminförgiftning", är en av de mest kända effekterna bland metanvändare. Det är ofta den främsta orsaken till att man tar metoder för människor som experimenterar med metanvändning, binge meth-användare och människor i de tidiga stadierna av meth- missbruk .

Precis som något beroendeframkallande ämne kan det hända att användaren känner av nöje, självförtroende och energi utöver vad de normalt upplever.

På baksidan kan det också ha mycket obehagliga och till och med skadliga kortsiktiga och långsiktiga effekter.

Methöget innebär fysiska förändringar och psykologiska förändringar i hur personen tänker och känner. Några av dessa förändringar är orsakade av meta på hjärnan och nervsystemet , och vissa beror på personliga känslor som metanvändaren ger upplevelsen. Det är därför, även om det finns likheter mellan metanvändarnas erfarenheter av meteffekter, har effekten på varje person olika.

Även om aspekter av metförgiftning är vanliga bland metanvändare kan de uppleva vissa, men inte alla, av dessa effekter.

Euphoria eller Emotional Blunting

Effekten som användare letar efter är ett slags intensivt nöje som kallas eufori. Euphoria är den lockande känslan som ligger till grund för utvecklingen av missbruk för de flesta som upplever dem, och är vanligtvis orsaken till att de flesta fritidsdroganvändare tar dessa ämnen.

Meth stimulerar hjärnan på samma sätt som en riktig prestation, vilket ger en givande känsla som motiverar människor som blir beroende av meth att vilja göra det om och om igen.

Däremot finner vissa met-användare att deras känslor är "trubbiga". Det innebär att de blir mindre medvetna om sina känslor.

Detta kan ibland vara en motiverande faktor för metanvändare som vill fly från smärtsamma minnen eller svåra livsförhållanden. Även om flykten är självklart, är det ofta svårigheter att försvåras av substansanvändning.

Forskning visar att många som blir beroende av meth drabbats av barndommissbruk. En av ironierna av meth-missbruk är tendensen för meta missbrukare att söka mer meth för att undkomma de negativa känslorna om problem som härrör från deras metanvändning. Känslan av att inte bry sig längre kan ge tillfällig lättnad för någon belastad av stress och oro.

Disorganisation och till och med kaos kan snabbt eskalera i met-användare, eftersom de blir beroende. Med tiden kan metanvändning komma i vägen för människor som tar hand om sig själva. De kanske inte är medvetna om hur de verkar för andra, och kan sluta göra grundläggande självhushållsaktiviteter, såsom att borsta tänderna. Allvarligt tandförfall, vanligen kallat "met mun" hos sådana individer, kan resultera i. Den här känslomässiga knäppningen, eller inte omhändertagande, kan störa vård om och för många saker som är viktiga för friska vuxna, ibland även att ta hand om barn, gå på jobbet eller skolan och betala räkningarna.

Bemärkelse av bemyndigande som kan leda till aggression

Medan man påverkar meth kan användarna få en illusion att vara mer kraftfull och produktiv än vanligt, och, än de faktiskt är. Även om detta kan känna sig bra för metanvändaren kan det orsaka verkliga problem. Meth kan få människor att känna sig mer socialt utåtriktad, pratsam och självförtroende. Men likaså kan de uppträda bizart och bli avlägsna från positiva sociala relationer, och inte inse att de kan vara löjliga mot andra. Många MET-användare blir omgivna av andra MET-användare och förlorar kontakt med utomstående stöd.

Meth kan medföra att människor gör sig förvirrande.

Deras grepp om förändringar i verkligheten och kan bli skadade eller eroderade. Ibland kan de känna sig överlägsen eller bättre än andra människor (ibland kallad grandiositet), men de kan också bli oroliga, paranoida och aggressiva.

Ett av problemen med att vara hög på meth är bristen på medvetenhet om hur du faktiskt ser ut och hur du uppför dig, något som med användare i återhämtning kan reflektera över efter det faktum.

Fysisk stimulering eller tweaking

Att vara hög på MET får också människor att känna sig annorlunda fysiskt. Fysiska meteffekter inkluderar en generell känsla av stimulering. Meth kan orsaka förändringar i hjärtrytmen eller andning, svettning, känslor av att vara mycket het eller kall, eller illamående och kräkningar.

Även om vissa av dessa fysiska symtom på metförgiftning kan vara ganska obehagliga, med upprepad metodanvändning, kan hjärnan börja associera dessa fysiska symptom med den höga metan. Så, som människor blir beroende av meth, kan de vara överraskande toleranta av dessa obehagliga meteffekter.

Stimuleringen kommer med ett pris. Det är svårt att sova på met, och sömnlöshet kan förvärra psykiska problem som ångest, vansinne och hallucinationer. Människor på meth kan bli mycket fidgety, känd som "tweaking" och har en tendens att föreställa sig buggar som kryper på deras hud, som de upprepade gånger väljer på. Detta leder till öppna sår som senare ärr, känd som "metsår", som är ett kännetecken för svåra missbrukare.

Om metförgiftning tas till det yttersta kan upplevelsen vara farlig och obehaglig. I synnerhet finns risk för hjärtproblem, anfall och till och med död .

Kvinnor på Meth

Meth är ovanligt bland olagliga droger i att nästan lika många kvinnor som män använder det; mest droger och alkohol tas av många gånger fler män än kvinnor. En av anledningarna till att kvinnor lockas till meth är att det släpper ut extra energi och undertrycker aptit. I början kan kvinnor känna sig mer attraktiva eftersom de går ner i vikt. Detta kan få kvinnor att känna sig bättre om sig själva, eftersom det finns så mycket påtryck på kvinnor att både se attraktiva och vara tunna.

Även om människors fysiska utseende försämras när de blir beroende av meth (tillsammans med deras hälsa), kan den första känslan av att vara i kontroll och gå ner i vikt få människor att må bra. Och eftersom metanvändare saknar medvetenhet om förändringar i deras fysiska utseende kan de inte inse när de börjar se värre ut. Även om kvinnor i början kan känna att de verkar bättre, eftersom de förlorar lite vikt och får energi, särskilt om andra kommenterar sin viktminskning, kan deras självmedvetenhet försämras allvarligt av den tid de förlorar så mycket vikt som får dem att se värre ut, och de kan till och med förbise sin egen skurkiga hud och saknade tänder, istället fokusera på brist på fett på sina kroppar.

Sexuella effekter av Meth

Meth är också sexuellt stimulerande, även om det också kan leda till sexuell dysfunktion och förlust av sexuell libido. Sexuella effekter av meth kan vara attraktiva för personer som har sexmissbruk , eller som är inblandade i sexarbete. Betydande uppmärksamhet har ägnats åt användning av meth i homosexuella samhället , allmänt känt som parti och lek eller PnP , särskilt i samband med sexuella förbättringseffekter, med särskild hänsyn till konsekvenserna för hiv och andra STD-risker.

Doseringsproblem

Eftersom meth produceras i hemlig eller hemlabb, finns det inget sätt att förutsäga hur giftigt det är eller hur starkt det kommer att vara. Detta kan ibland leda till att metanvändare tar mer än vad de menar, och meth hög tar en tur till det värsta. En starkare dos kan också öka toleransen så att nästa läkemedel behövs för att få samma höga nivå, och om du slutar, är uttaget mer intensivt, vilket är den fysiska sidan av missbruket.

Undvik problem

Om du är medveten om riskerna med metan , kanske du undrar varför någon skulle använda ett sådant farligt läkemedel. Om du känner ömsesidigt tryck för att försöka, kanske du vill veta vad dina vänner inte berättar om meteffekter. Om du känner någon som använder meth, förstår det hur det känns kan hjälpa dig att närma sig och kommunicera effektivt med den personen.

Många met användare är ovilliga att sluta göra något som känns bra, även om de vet att det är dåligt för dem. Det bästa sättet att hålla sig borta från fällan av missbruk är att helt och hållet undvika droganvändning. Om någon du känner har blivit beroende av meth, finns det några sätt att hjälpa dem .

> Källor