5 tips för att hjälpa en vän med ångest

Människor som kämpar med generaliserad ångestsyndrom (GAD) behöver ofta mer än psykoterapi och medicin för att övervinna sina problem. En av de viktigaste faktorerna är starkt stöd från människor i deras liv. Vänner och familj kan vara en integrerad del av behandlingssystemet och kan göra skillnad i återhämtningstid samt upprätthålla remission.

Följande är riktlinjer för att hjälpa din vän eller familjemedlem med GAD.

Vara stödjande

Det kan tyckas som en uppenbar regel att följa, men att vara bra, stödjande kan vara jobbigt. Se till att du kan lyssna empati utan att bli frustrerad, ge användbara förslag, och förstärka fortsättande behandling är inte lätt, men kan vara skillnaden mellan snabb återhämtning och en långsiktig kamp. Dessutom försök att undvika att gränsa gränser som din vän har satt upp när det gäller hur han vill hjälpa dig. Att vara respektfull är en viktig del av bra stöd. Det kan också hjälpa till att veta hur ångest påverkar relationer också.

Lär dig själv

Gör vad du kan för att lära dig om GAD-symtom , behandling och förebyggande. När du blir mer kunnig, blir det lättare att undvika att bli frustrerad och desillusionerad.

Hjälp Hitta Behandling

För personer som ännu inte har diagnostiserats eller är rädda för att söka professionell hjälp, kan en stödjande vän vara ett viktigt inflytande i att ta det första steget.

Att hjälpa din vän att hitta en behandlingsleverantör och uppmuntra henne att följa igenom kan visa att du vill ha det bästa för henne. Men var försiktig så att du inte blir alltför investerad i denna process själv. Om din vän helt enkelt inte vill få hjälp, då kan de flesta metoder för att tvinga henne tvinga situationen till att bli värre och kan potentiellt skada din vänskap.

Titta över angstbehandlingsguiden för mer information.

Få din egen hjälp

Om du är i ett mycket nära förhållande med någon som kämpar med GAD, kan du också bli sliten och frustrerad. Aktivera ditt eget supportsystem kan göra skillnaden mellan hjälparbränning och fortsatt stöd. Att prata med en terapeut, rådgivare eller nära vän för att få stöd är viktigt, men se till att inte äventyra det förtroende som din vän med GAD har i dig.

Ha så kul

Människor med GAD behöver inte bara folk att diskutera sina problem med, de behöver också vänner som kan göra sina liv roliga och roliga. Utan att du lägger för mycket på dig själv eller försöker väsentligt förändra ett starkt förhållande, kan du vara en rolig och avkopplande person att vara runt, vilket ger dig ett ovärderligt stöd.