7 ADHD-vänliga sätt att förbättra ditt minne

Att vara glömska är ett ADHD-symptom som kan orsaka många problem. Du kan sakna viktiga händelser, arbetsfrister och släppa dina nära och kära (många gånger). Du kan känna dig verkligen dålig om dig själv som ett resultat.

Här är sju ADHD-vänliga sätt att förbättra och stödja ditt minne, så kvaliteten på ditt liv förbättras.

1. Betala uppmärksamhet

För att kunna komma ihåg något måste du vara uppmärksam på det.

Att ha ADHD kan göra detta knepigt! I stället för att försöka vara uppmärksam på allt, vara strategisk. Välj nyckelåtgärder där ditt liv blir enklare om du skulle kunna komma ihåg att göra dem. Till exempel kommer två vanliga aktiviteter som orsakar nöd att komma ihåg om du låste ytterdörren eller stängde av ugnen. Du kanske har en annan version, till exempel om du kom ihåg att släppa din hund tillbaka i huset. Vad du än är, när du utför den här uppgiften, vara väldigt närvarande och uppmärksam tillåter inte dig att göra flera uppdrag under den här aktiviteten. Denna enkla vana kommer att hjälpa ditt minne och begränsa stressiga situationer.

2. Skriv listor

Listor är ett användbart minnehjälpmedel och organisationsverktyg. Du kan skriva listor för nästan allt du gör, från din resa till mataffären till vad du ska packa för en weekendresa. Det intressanta med listor är att för att kunna skriva en, är du tvungen att uppmärksamma och organisera dina tankar.

Detta har en positiv effekt på ditt minne och ibland behöver du inte referera till det när det har skrivits.

3. vitamin D

Lägre nivåer av vitamin D har associerats med ADHD. Om du kämpar med ditt minne, kan D-vitamin vara ett utmärkt tillskott för att inkludera i ditt dagliga liv. Förutom att ta ett tillägg är det också bra att få en dos av solljus varje dag för att du får din vitamin D-kvot.

4. Omega-3

Omega 3 kan hjälpa till att förbättra din uppmärksamhet och minne. Att ta ett tillägg och äta en diet som är Omega 3-rik, som fisk, valnötter och linfrö, hjälper hjärnans arbete på sitt bästa.

5. Använd verktyg för att hjälpa ditt minne

Det finns ingen skam att använda verktyg för att hjälpa ditt minne. Vissa personer med ADHD vill inte använda agendor och påminnelser på sin telefon etc. eftersom de tycker att de "borde" kunna komma ihåg dessa saker. Straffa dig inte onödigt. Omhänderta dessa verktyg, eftersom de hjälper dig att fungera som bäst. Du kommer fram i tid till möten och kommer ihåg din partners födelsedag. Detta gör att du kan utmärka dig på jobbet och njuta av lyckliga, tillfredsställande relationer . Om du vill testa ditt minne, gör det på roliga sätt, där staterna inte är så höga.

6. Minska stress

När du känner dig stressad påverkas ditt minne negativt. Den goda nyheten är att många av de aktiviteter som hjälper till med stressavlastning också hjälper till att hantera din ADHD, som regelbunden motion, meditation och tid i naturen.

7. Få nog sömn

Brist på sömn påverkar ditt minne på två sätt:

a) Sömnlöshet gör det svårt att fokusera på det som händer just nu.

b) När du sover sover du informationen som du lärde dig under dagen och lagras, så att du kan återkalla det vid ett senare tillfälle.

Omkring 75 procent av vuxna med ADHD kämpar med sömn. Så gör ett åtagande att lära dig om ADHD och sova och upptäck vilka åtgärder du kan göra för att förbättra din.