Använda övning för att hjälpa till med alkohol och återvinning av läkemedel

Flera fördelar att bli aktiva

Många professionella alkohol- och drogbehandlingar och rehabiliteringsprogram inkluderar övning som en del av ett övergripande program för att hjälpa patienterna att upprätthålla avhållsamheten och utveckla en mer hälsosam livsstil. Många bostadsbehandlingar har fullt utrustade träningsanläggningar på platsen.

Traditionellt har den huvudsakliga orsaken motion rekommenderats för dem som försöker sluta alkohol och droger är för att det håller dem inriktade på något annat än deras abstinenssymptom eller begär.

Nu kan det dock finnas bevis för att träning har ytterligare fördelar för dem som vill undvika att dricka och använda droger.

Forskning visar övning kan hjälpa

National Institute of Drug Abuse (NIDA) har avsatt 4 miljoner dollar för vetenskaplig forskning för att undersöka en möjlig roll för fysisk aktivitet vid missbruk och förebyggande av återfall.

Vid meddelandet av finansieringen citerade NIDA: s direktör, Dr. Nora Volkow, två studier som visat att träning är en fördel. I en, ungdomar som utövas dagligen var hälften så sannolikt att röka cigaretter som deras stillasittande motsvarigheter, och 40% mindre troligt att experimentera med marijuana.

I en annan studie fördubblades kvinnor som var i ett rökningsproblem, sina chanser att sluta genom att lägga till träning i sina rutiner tre dagar i veckan jämfört med kvinnor i studien som inte tränade. De hade också mindre viktökning.

Alla kan dra nytta av

Om träning kan hjälpa människor i bostadsbehandlingsanläggningar och ämnen i vetenskapliga studier, kan det gynna alla som försöker sluta dricka och drog eller sträva efter att upprätthålla avhållsamhet.

Övning är något som alla har tillgång till. Du behöver inte bli en idrottsman i världsklass för att njuta av fördelarna med motion som en del av din återhämtning. Du behöver inte gå med i en professionell gymnastiksal, hyra en personlig tränare eller köpa dyr utrustning, även om dessa alternativ kan vara fördelaktiga också.

Övning är något du kan göra på egen hand.

Innan du börjar

Inte alla är hälsosamma nog att hoppa direkt in i en fullblåst träningsregel. Om du inte har utövat den senaste tiden och du har varit stillasittande i mer än ett år, behöver du se din läkare och få en check-up innan du börjar något träningsprogram.

Om du har några medicinska tillstånd - som hjärtsjukdom, diabetes eller högt blodtryck - behöver du definitivt kolla med din vårdgivare innan du börjar träna. Även om du är gravid, har kronisk rygg- eller nacksmärta eller återhämtar dig från en skada, kontakta din läkare först.

Motiveras

Ibland börjar den svåraste delen av träningen komma igång. Longtime .com Exercise Expert Paige Waehner har några bra tips om hur man får motivation att träna. Hon pekar också på hur du kan dra nytta av träning med låg effekt, speciellt om du är nybörjare.

Walking för din hälsa

Walking är en form av motion som nästan alla kan göra och det kan ha stora fördelar - inte bara för hjärt-kärlsjukdom utan också för viktminskning. .com Walking Expert Wendy Bumgardner har tips för de nya som går för motion och varnar om misstag som du borde undvika.

Jogging och Running

Om promenader inte räcker för att hålla ditt intresse, är spring eller jogging ett annat alternativ som du kan göra utan mycket dyr utrustning eller medlemskap. Running och jogging Guide Christine Luff har en åtta veckors plan för att hjälpa dig att komma igång och några tips om att undvika smärta och skador.

Billig övningsalternativ

Du kan också delta i andra former av billig men effektiv träning.

Följande .com-webbplatser kan ge dig den information du behöver för att komma igång med dessa fördelaktiga fysiska aktiviteter.

Källa:

> National Institute of Drug Abuse. "NIDA utforskar övning som förebyggande verktyg för drogmissbruk". Juni 2008.