Hur man klarar av återkallande begär

Cravings för alkohol eller droger är vanliga bland personer som har varit beroende, eller till och med efter en period med intensiv användning. De är både fysiska och psykologiska och är mest intensiva under den akuta uttagsperioden dagen eller två efter att du slutat använda drogen eller alkoholen. De kan emellertid också inträffa månader eller år efter tillbakadragande.

Fakta om cravings

Det finns många teorier om vad som orsakar begär, men i övrigt är det om du har varit beroende av att du nästan kommer att uppleva begär.

Här är några viktiga punkter som du bör förstå om du klarar av begär efter att ha tagit bort från ett beroendeframkallande ämne:

Varför och när cravings förekommer

Forskning tyder på att beroendeframkallande orsakar förändringar i hjärnkemi som gör trängselar mer troliga. Dessutom finns det psykologiska triggers som du nästan säkert kommer att möta i ditt dagliga liv. Här är några specifika situationer där trängselar sannolikt kommer att uppstå:

Tips för att hantera cravings

Alla har ett annat svar på begären; Om någon av följande tips inte fungerar för dig, prova en annan!

källor:

> Childress A, McLellan A, O'Brien C. Obehandlade opiatmissbrukare uppvisar konditionsträng, konditionerat uttag och minskningar både genom utrotning. British Journal of Addiction [seriell online]. 81 (5): 655-660. 1986.

> Kosten, T. et al. Neurobiologin av opioidberoende: Implikationer för behandling. "Sci Pract Perspect. 1 (1): 13-20. 2002.

> Silverman M. Effekter av en enda lyrisk analysintervention vid återtagande och begär med inpatienter på en avgiftningsenhet: En studie med randomiserad effektivitetsstudie. Ämnesanvändning och missbruk [seriell online]. 51 (2): 241-249. 2016.