Datering en enda mamma: 9 Framgångstips för att få det att fungera

Vet vad du kan förvänta dig när du delar en enda mamma

Så du har ett öga på en ensam mamma. Hon är smart, stark och vacker, men också lite av ett mysterium. Hur kan du få det här förhållandet att fungera? Och hur låter du henne veta att du inte bara spelar spel utan att bli alltför involverad för tidigt? Innan du börjar träffa en ensamstående mamma eller utforska att ta detta förhållande till nästa nivå, sätta scenen för framgång med dessa 9 tips.

Erkänna att dating en enda mamma är annorlunda

Hennes tid är begränsad, och mycket av hennes energi går mot att ta hand om sina barn. Men hon är också mycket tydligare om vad hon vill ha i livet, och det är en attraktiv kvalitet!

Acceptera att hennes högsta prioritet alltid kommer vara hennes barn

I andra relationer kan du ha kunnat mäta en kvinnas känslor för dig genom hur mycket tid och energi hon lägger i ditt förhållande. När du träffar en ensam mamma är det inte nödvändigtvis fallet. Hon kanske inte har tid att se dig så ofta som hon skulle vilja, och det är inte alltid så enkelt att hyra en sitter att gå ut. Istället för att ta gränserna för hennes tid som en liten, lär du dig att söka efter andra uttryck för hennes känslor för dig.

Låt din flickvän disciplinera sina egna barn

När du träffar en ensam mamma, låt henne hantera 100% av barnens disciplin. Det enda undantaget från denna regel är om hon specifikt ber om ditt stöd eller hjälp.

Om du har oro över barnens beteende, prata med din flickvän om det privat. Försök aldrig att hantera frågan själv utan att diskutera det med henne först.

Håll dig klar över alla drama med hennes ex

Om det är spänning med sin ex, låt din flickvän hantera den. Hon har gjort ett ganska bra jobb fram till denna punkt!

Självklart kan du stödja henne och uppmuntra henne, men kontakta inte hennes ex på hennes vägnar eller bli involverad i en pågående domstolstrid över deras vårdnadsavtal.

Lugna dig

Det är viktigt att ge din relationstid att utvecklas. Rusa inte in i att flytta ihop eller bli förlovad. I stället ta det långsamt och fokusera på att utveckla förtroende innan du tar ditt förhållande till nästa nivå.

Erbjud känslomässigt stöd

Som en ensamstående mamma finns det en enorm belastning på din flickvän att ge sina barn ekonomiskt och känslomässigt. Var den typ av pojkvän som kan lyssna på de saker hon går igenom utan att försöka "lösa" alla problem för henne. Hon är stark, och hon kommer att arbeta ut i tid. Att erbjuda stöd och uppmuntran under vägen hjälper dig att bygga ett starkare band tillsammans.

Var trovärdig

Som ensamstående mamma kan din flickvän ha upplevt situationer tidigare där hon berodde på någon som inte var trovärdig. Ställ dig iväg genom att vara någon hon kan lita på. Var ansvarig för henne utan att vara ansvarig för henne.

Tillåt din relation med sina barn att utveckla naturligt

Försök inte vara för mycket för tidigt till din flickvän eller hennes barn.

Om du inte är säker på hur inblandad du vill vara med barnen, var öppen och ärlig om det. Att prata om det kan lindra båda dina problem. Samtidigt är det viktigt för både din flickvän och hennes barn att du inte börjar ta på sig en roll som du inte kan behålla för lång tid.

Lyssna på din intuition

Du är den enda som kan veta huruvida att datera en ensam mamma är rätt för dig. Bli inte upptagen när du lyssnar på familjemedlemmar eller vänner som kommer att försöka avskräcka dig eller föreslå att hon bara letar efter en farsfigur. Detta är sällan fallet. Var uppmärksam i stället för den kvinna du känner och förhållandet du bygger tillsammans.