Klipp ner på stress med en enkel semestermåltid

Högsäsongen är en tid av glädje och firande, men det är också en stresstid. Faktum är att enligt en omröstning på denna sida finner nära 90% av de svarande hela säsongen att vara stressande. Många av denna semesterspänning kommer från att försöka skapa bild-perfekta semestrar som nåddar omslaget på tidskrifter. Lyckligtvis är den viktigaste delen av en festfestival kärleken, och genvägar kan tas med maten.

Här är några sätt att förenkla en semestermåltid :

Förenkla din semester måltider

  1. Planera framåt. Om du bestämmer dig för att laga mat tidigt, ha alla ingredienser till hands och laga mat på måltiden i förväg - du kan spara mycket stress. Även städning av huset en vecka före tid gör det möjligt för dig att fokusera på måltidspreparat och tar ut trycket när den stora dagen närmar sig.
  2. Förenkla matlagning. Om du kan ta genvägar, ta dem. Baka din kalkon i en plastpåse, vilket håller det fuktigt när det lagar mat och gör det lättare att rengöra. Välj omedelbara potatismos, förklippta gröna bönor och paj från affären. Om du inte får stor personlig tillfredsställelse från att laga något utsökt (och tidskrävande), kommer folk att njuta av den korta maten mer om det betyder att du är mer avslappnad under måltiden.
  3. Klipp ner på mat. Om du lagar mat för bara några personer kan du överväga att laga ett kalkonbröst - i stället för hela fågeln - för att spara tid och energi. Turkiet bröst koka snabbare, ta mindre förberedelse, lämna ingen slaktkropp bakom, mata flera personer och leverera läckert vitt kött, vilket är lägre i fett. Även om det är roligt att ha kvar, om det inte finns några anledningar till kalkonssoppa och kalkonsmörgåsar under de kommande två veckorna, är det här ett bra ställe att förenkla.
  1. Prova färre sidorätter. Det är mycket roligt att ha en fest, och det finns många kreativa recept den här tiden av året. Om du skär ner på rätterna kan du spara lite tid och ansträngning. Välj bara en grönsak eller två med rullar och gör mycket av dem. På detta sätt, medan det finns mindre variation, finns det gott om mat. Bonus: Detta kan göra människor mindre benägna att sätta sig själva och ångra det senare.
  1. Låt andra hjälpa. Ett annat roligt sätt att förenkla din måltid är att låta andra hjälpa till med rätterna. Om du har andra människor kommer du bara att låta alla ta med en skål eller efterrätt medan du levererar kalkon. Om du bara lagar mat för ditt eget hushåll kan du låta alla i huset vara ansvariga för en sida. Detta låter alla må bra att de har bidragit till festens glädje.
  2. Få take-out. Om allt detta låter för komplicerat finns det ett ännu enklare sätt. Många restauranger och till och med livsmedelsbutiker börjar erbjuda förkokta semesterfester. Allt du gör är att plocka upp en kokt kalkon eller skinka (som kan uppvärmas och serveras när du väljer) och flera rätter. Detta är en bra lösning för dem som vill ha en traditionell måltid för sin semesterfirande, men har helt enkelt inte tid eller möjlighet att laga en.

tips

  1. Att ställa in enkla bordsservetter, mat som mittpunkt, etc. kan också hjälpa till.
  2. Kom ihåg att den viktiga delen av firandet är det folk du är med, inte menyn.
  3. Du kan också förenkla måltiderna genom att utöva stresshanteringsteknik .
  4. Om du letar efter några bra semester recept kan du besöka låg carb diet webbplats eller näringsplats.