Hantera en make som arbetar för mycket

Om du är gift med en workaholic, kan du känna dig som om du är gift med en otrogen make som har ersatt din intimitet med ett intimitet för hans eller hennes arbete. Känslan av att vara ensam, antalet brutna löften, känslor av ilska och besvikelse, och en tro på att du inte är så viktig är alla lika för makar till cheaters och för makar till workaholics.

Dessa problem, om de lämnas unmitigated, kan leda till missförstånd eller ännu värre skilsmässa; i själva verket enligt Maureen Farrel som skrev "Så du gifte dig en arbetskollektion" för Forbes 2007, "i genomsnitt par där en partner är en workaholic skilsmässa till dubbelt så mycket som genomsnittet."

När en partner arbetar överdrivet, är han eller hon inte vårdande äktenskapet, och det är också ohälsosamt att upprätthålla ett liv som är så ojämnt, vilket lätt kan leda dig på vägen till otrohet eller skilsmässa. Ibland tar det ett väckarklocka, till exempel en personlig eller hälsokris för arbetsnarkomanen att ta sig ur detta beteende. Det finns saker du kan göra som inte kommer att vänta dig för att detta ska vara drivkraften för förändringen.

Tips för att hålla ditt äktenskap hälsosamt

Om du befinner dig frustrerad med din makas ständiga besatthet med arbete, är det viktigt att komma ihåg att trots att du inte håller med med hans eller hennes syn på problemet, ställer situationen dig själv och din partner både i intensiva mängder stress. Som ett resultat bör samtal om att vara en arbetshälsare kontaktas försiktigt och med medkänsla.

Så frustrerande som det kan vara att inte skölja din make för sina överarbetande tendenser, kommer nagging inte att fungera. Istället dela i en positiv ton vad din make har missat genom att arbeta sent eller genom att föra jobb hemma och inte vara närvarande för dig och dina barn. Dessutom bör du försöka sluta göra din makas arbetsmässiga beteende möjlig - du kan möjliggöra din makas behov eller önskan att arbeta genom att fördröja familjen måltider, hålla barnen längre upp, skjuta upp aktiviteter eller spendera dina pengar på varor och tjänster (som takeout) som du kan göra utan.

Istället bör du överväga att låta din make uppleva konsekvenserna av att arbeta för mycket genom att servera middag på normal tid och få din make att äta de kalla återstående sakerna när han eller hon äntligen kommer fram, timmar senare, från jobbet. Om din make inte vill gå ut ur huset med dig, lämna din make i hemmet och ta barnen till filmen eller om din make är upptagen att ta några dagar, ta en weekendresa för att besöka familj utan din make - lägg inte ditt liv eller dina barns liv kvar och vänta på att din make gör tid för dig.

Alternativt kan du försöka locka din make i arbetsläget genom att föreslå en aktivitet som du både kan göra tillsammans. Även om detta kan betraktas som lite manipulerande, vilket ger en möjlighet att din make kan njuta av skulle kunna underlätta spänningarna mellan dig och möjliggöra en ärlig diskussion om de problem som uppstår i samband med din makas arbetsmässiga tendenser.

När ska du söka professionell hjälp

Att lösa dina äktenskapliga problem som är relaterade till en arbetsmorsk make kan känna sig som en oöverstiglig uppgift, och oftast är det nästan omöjligt att göra ensam. Lyckligtvis är det dock psykologer och äktenskapsrådgivare som kan hjälpa till att förmedla öppen dialog mellan dig och din betydande andra.

Om ditt äktenskap är i allvarliga problem på grund av att din make arbetar för många timmar, kan äktenskapsrådgivning vara ett alternativ som hjälper. Även om du enkelt kan få din make i den första behandlingssessionen kan du kanske hjälpa honom eller henne att förstå problemets tyngd och det avgift som det har på dig och ditt förhållande personligen.

Det är viktigt under dessa sessioner att diskutera inställningsgränser du båda instämmer i som inte bara hjälper din make att övervinna sitt arbetsmässiga beteende, men hjälper dig att både kommunicera med varandra öppet och med medkänsla och empati.

Om din make gör en dag med dig eller till och med några timmar kan inställningsgränser som "inga mobiltelefoner vid middagen" betydligt minska arbetsrelaterad stress under din ensamma tid.

I vilket fall som helst är det första steget mot att övervinna äktenskapliga problem i samband med att leva med en arbetsmorsk make att börja en konversation, uttrycka hur beteendet får dig att känna och arbeta tillsammans mot en vänlig kompromiss som gör att du känner dig mer uppskattad och din make måste arbete uppfyllt.

Artikel uppdaterad av Marni Feuerman