De bästa antidepressiva läkemedlen för viktminskning

Wellbutrin eller Prozac kan vara vettiga alternativ för att undvika viktökning

Många personer med depression har jobbat hårt för att behandla sin sjukdom genom att gå på terapi och ta antidepressiva medel för att bara upptäcka att numren på skalan snabbt rör sig upp och deras kläder är inte riktigt passande som de brukade. Du kan känna dig bättre emotionellt och mentalt, men kanske du är avskräckt av ditt fysiska utseende och / eller hälsa.

Antidepressiva medel och viktökning

Viktökning när du tar ett antidepressivt medel är ett konundrum som kan leda till att många människor klipper huvudet, till och med läkare. Om en person får vikt, är det ibland okänt om viktökning är från en biverkning av antidepressivmedlet självt eller av det faktum att han eller hon känner sig bättre och förmodligen äter mer.

På baksidan, om du har atypisk depression , en subtyp av stor depressiv sjukdom, är viktökning förstärkt. I detta fall kan behandling med antidepressiva läkemedel indikera misslyckad behandling eller det kan vara medicinframkallad - en knepig men extremt kritisk distinktion.

För att ytterligare komplicera bilden, medan många människor associerar antidepressiva medel med viktökning, finns det faktiskt begränsade vetenskapliga bevis för att backa upp detta. Faktum är att forskning visar att viktökning bara är kopplad till dessa tre antidepressiva medel:

Viktökning i samband med andra antidepressiva medel, om det sker, är vanligtvis kortlivad. Dessutom verkar enskilda faktorer spela en roll.

Det är med andra ord svårt att förutse vem som kommer att öka på vissa antidepressiva medel eftersom så många variabler är i spel.

Antidepressiva medel och viktminskning

Du kan bli förvånad att lära dig att det finns två antidepressiva medel kopplade till viktminskning. Kom ihåg att en länk innebär en statistisk förening, så det förutser inte enskilda resultat. Dessa inkluderar:

Som en SSRI ökar Prozac (fluoxetin) serotoninnivåerna i hjärnan. SSRI är i allmänhet förstahandsbehandling för depression.

Wellbutrin (bupropion) är ett antidepressivt medel som inte förändrar serotoninhalterna i hjärnan. Snarare förändras det unikt andra hjärnkemikalier som noradrenalin och dopamin och är inte bara förenat med viktminskning utan också förbättrad sexuell funktion.

Allt detta sagt kan Wellbutrin inte vara lämpligt för alla människor, särskilt de som har anamnesbesvär eller en ätstörning som anorexi eller bulimi, vilket kan ge dig större risk att få beslag medan du använder det.

Liksom alla antidepressiva läkemedel har Wellbutrin och Prozac en varning om svart lådor om deras potential för ökad risk för självmordstankar och handlingar hos barn, tonåringar och unga vuxna under de tidiga behandlingsstadierna.

Fortsätter med ett antidepressivt medel

Behandling av din depression är avgörande för din mentala hälsa och välbefinnande. Naturligtvis är ditt fysiska utseende och hälsa också viktigt, och din läkare vill inte ha viktökning för att påverka din anslutning till din depressionsterapi.

Håll en uppriktig diskussion med din läkare om depression, eftersom det finns många alternativ där ute. Det är viktigt att också komma ihåg att viktökning inte är oundviklig med antidepressiva terapi, och om det uppstår är det vanligtvis tillfälligt.

Ett ord från

Behandling av din depression kan ta lite tålamod och motståndskraft från din sida när du navigerar och hittar rätt plan, men det kan göras.

Du kan optimera både din fysiska och mentala hälsa, i själva verket matar de ofta av varandra. Var snäll mot dig själv - du förtjänar det.

> Källor:

> Hirsch M, Birnbaum RJ. Selektiva serotoninåterupptagningsinhibitorer: Farmakologi, administrering och biverkningar. Aktuell. Uppdaterad 31 januari 2018.

> Patel K, Allen S, Haque MN, Angelescu I, Baumeister D, Tracy DK. Bupropion: en systematisk granskning och meta-analys av effektivitet som ett antidepressivt medel. Terapeutiska framsteg inom psykofarmakologi . 2016; 6 (2): 99-144. doi: 10,1177 / 2045125316629071.

> Serretti A, Mandelli L. Antidepressiva medel och kroppsvikt: En omfattande granskning och meta-analys. Journal of Clinical Psychiatry . Oktober 2010; 71 (10): 1259-72. doi: 10,4088 / JCP.09r05346blu.

> Vieweg WV. Psykotropa läkemedelsöverväganden hos deprimerade patienter med metabola störningar. Den amerikanska Journal of Medicine. Augusti 2008; 121 (8): 647-55.