Förstå intagssamtal

Intag intervjufrågor för fobi

En intagsintervju är ditt första möte med en terapeut. Under denna första möte kommer han eller hon att ställa olika frågor för att göra, eller komma närmare att göra, en diagnos och skapa en personlig behandlingsplan för dig. Den första utnämningen är också din tid att fråga din terapeutfrågor.

De frågor som din terapeut frågar beror på en mängd olika faktorer, inklusive orsaken du gav för att komma dit, din ålder och eventuella existerande förhållanden.

Han eller hon får fråga dig frågorna direkt och / eller ge dig ett diagnostiskt test på papper eller online.

De tre typerna av fobi

Om du söker behandling för fobi kommer intervjufrågorna också att bero på vilken typ av fobi du har och dess svårighetsgrad. De tre typerna av fobi är:

  1. Agorafobi (undviker platser eller situationer du fruktar)
  2. Specifik fobi (en rädsla för ett visst objekt eller en situation)
  3. Social fobi (social ångestsyndrom)

Intagsintervju för agorafobi

Under din intagsintervju för agorafobi kommer din terapeut att se om du uppfyller de kriterier som skapats av American Psychiatric Association (APA) för en klinisk diagnos. Han eller hon kommer att fråga om du känner rädsla eller ångest när du:

För att göra en agorafobi diagnos kan han eller hon fråga dig om:

Intagsintervju för social ångest

Social fobi är också känd som social ångestsyndrom (SAD). Din terapeuter kontrollerar igen rutorna för de APA-specificerade kriterierna och ställer också frågor om att utesluta andra psykologiska problem som depression under intervjun.

Han eller hon får fråga om du har en intensiv och ihärdig rädsla för:

Din terapeut kanske också ifrågasätter dig om ditt övergripande humör, och frågar dig om du tänker på om du spenderar flera dagar än att inte känna till följande:

Intagsintervju för specifik fobi

Särskild fobi är ett av de vanligaste psykologiska problemen . Liksom med andra typer av fobi delar den symptom med andra psykiska störningar, inklusive social fobi och agorafobi. Det är därför som att svara på din terapeuts frågor är ärligt så viktigt att du får en korrekt diagnos.

Frågor som din terapeut kan fråga dig under en intervju för intervjuer för specifika fobi inkluderar:

> Källor:

> Craske M, Wittchen U, Bogels S, Stein M, Andrews G, Lebeu R. Severitetsmått för agorafobi-vuxen . American Psychiatric Association. Publicerad 2013.

> Craske M, Wittchen U, Bogels S, Stein M, Andrews G, Lebeu R. Allvarlighetsmått för social ångestsyndrom (Social fobi) -Adult . American Psychiatric Association. Publicerad 2013.

> Craske M, Wittchen U, Bogels S, Stein M, Andrews G, Lebeu R. Severitetsmått för specifik fobi-vuxen . American Psychiatric Association. Publicerad 2013.