Upprätthålla ätstörning i college

Undvik återfall med dessa verktyg

Att lämna hem för college kan vara en av de mest spännande och befriande tiderna i sitt liv. Det kan dock också vara skrämmande och känslomässigt utmanande. I många fall ger högskolan nya levnadsarrangemang, förlust av vanliga sociala stöd, hårdare akademiker, mindre struktur och ökad tillgång till droger och alkohol. Denna övergång kan utmana även den mest stabila ätstörningens återhämtning.

Lär dig vad du kan göra för att göra övergången smidigt och utan en ätstörning att oroa dig för.

Först, var vänlig överväga om du är redo för college eller om du kan dra nytta av att försena college för att fokusera på återhämtning först. Minst sex månader med stabil återhämtning rekommenderas innan övergången till college. Du bör kunna äta flexibelt i olika inställningar. Att gå när återhämtningen inte är stark kan leda till ett återfall.

Välj din högskola med återhämtning i åtanke

När du går på högskolor och funderar på var du vill gå, är det inte bara viktigt att välja en stor stad och ett högskola som erbjuder din stora valmöjlighet. Det är också viktigt att tänka på hur högskolan antingen kan stödja eller hindra din återhämtning. Kommer högskolan att erbjuda rådgivningstjänster? Är det nära hemma eller långt borta? Finns en mindre högskola att vara mer stödjande än en större skola?

Var realistisk om ditt schema

Den första terminen av college kan vara utmanande för någon. Tänk på detta när du väljer dina lektioner och skapar ditt schema. Var ärlig med dig själv om hur många semestrar du verkligen kan hantera utan att bli utbränd.

Du kanske också vill överväga att ta lektioner som du skulle betrakta mindre utmanande denna term i stället för att begå sig till klasser som kommer att vara stressiga och ta upp mycket tid och energi.

Detta gäller också för dina extracurricular aktiviteter. Var försiktig för att anmäla dig till alltför många åtaganden. Om du upptäcker att du har extra tid på händerna, kan du alltid lägga till saker i ditt schema vid en senare tidpunkt.

Ställa in rådgivningstjänster innan du går

Även om du har varit i återhämtning ett tag, är det en smart idé att hitta en rådgivare (antingen på eller utanför campus) och ställa upp ett möte för när du anländer. Om du börjar kämpa med din ätstörning (eller andra problem) har du redan någon att prata med om det. Om sakerna går smidigt, använd helt enkelt avtalet för att checka in med någon lokalt. Om du för närvarande ser en terapeut och / eller dietist, se till att arrangera att ditt tidigare behandlingsteam skickar register till din nya rådgivare. Detta kommer att underlätta övergången.

Planera dina måltider

Att äta i en ny miljö kan vara utmanande för många studenter i återhämtning. Maten kommer att vara annorlunda än vad du brukar äta hemma. Ibland är kaféen endast öppen under en begränsad tid, vilket gör det svårt att få en måltid om du har en klass som överlappar varandra. Begränsade matställen och brist på stöd vid måltider kan också utlösa och stressa.

Ta reda på vad dina på-campus och off-campus matställen är på förhand. Sök ut stödiga människor att äta med regelbundet och arbeta med din dietist för att skapa möjliga kombinationer av livsmedel. Du kanske också vill överväga typer av livsmedel som enkelt kan lagras i ditt rum. Om du kämpar med binge-äta kanske du vill planera att bara köpa begränsade mängder av icke-utlösande livsmedel för att hålla hand.

Identifiera potentiella utmaningar

Arbeta med din terapeut, dietist eller en supportperson för att försöka förutse potentiella utmaningar för din återhämtning. Dessa kommer säkert att inkludera öppna symptom på din ätstörning, men det kan också innehålla saker som kanske inte är så självklara som att hoppa över frukost eller börjar känna sig orolig och / eller deprimerad.

Du kan vara mer aktiv än du var i gymnasiet. Många högskolestudenter gör en hel del promenader. Tänk på att du kanske behöver öka mat till bränsle för denna ökade aktivitetsnivå.

Sök support

Ett av de mest användbara sätten som kunden rapporterar stöds i återhämtning är att ansluta till stödjande personer. Att gå till ett college där du kanske inte vet någon kan göra anslutningen svårt. Planera i förväg att ringa eller Skype regelbundet med din familj och vänner hemma. Sök personer att ansluta till i skolan. Dessa kan vara personer du träffas i din studentrum, lektioner eller i olika studentgrupper. Det kan vara oroväckande att lägga dig själv och skapa nya vänskap, men du är värt ansträngningen!

Oavsett hur mycket planering och ansträngning du gör för att förbereda dig för övergången till college, kan det fortfarande vara svårt. Och du kan fortfarande få ett återfall. Slå inte upp dig själv. Om detta händer med dig, gör ett avtal och ta dig in igen. Ju snabbare du börjar ta itu med problemen, desto snabbare kommer du tillbaka i återhämtning.

Anmälan till föräldrarna

Om du är förälder till en högskolestudent som har haft en ätstörning rekommenderas ett collegeavtal . Det här är en överenskommelse mellan föräldrarna och studenten som anger villkor som krävs för att studenten ska kunna stanna kvar på college (saker som att upprätthålla en hälsosam vikt, inte engagera sig i ätstörningsbeteenden och ha regelbundna viktkontroller). Avtalet bör också ange vad föräldrarna ska göra om dessa villkor inte är uppfyllda (till exempel öka kontrollen, ta barnet hem, etc.). Att ha ett avtal som både du och ditt barn är överens om kan hjälpa till att upprätthålla återvinning av ätstörningar och ge dig lite lugn i vad som utan tvivel också är en svår övergång för dig.