Gifte par och sova tillsammans

Sovproblem och lösningar

En sömnspecialist från University of Michigan, Dr. Beth Malow, har sagt att gifta par spenderar nästan en tredjedel av sina liv som sover tillsammans.

Hon uppmuntrar gifta par att koka. Många äktenskapsexperter tror att fredlig sömn tillsammans kan hålla ett äktenskap hälsosamt .

Varför dela en säng?

Varför delar människor en säng med en make om de skulle sova bättre om de inte gjorde det?

Vanligtvis är svaret för att även om du inte får den bästa natts sömnen, hittar du komfort och känslomässig intimitet när du sover tillsammans.

Vad om du inte kan sova bra tillsammans?

Vad händer om du inte kan sova bra med din make? Du är inte ensam.

Många gifta par har problem att sova ihop. Om du har svårt att få en god natts sömn på grund av din makas sovvanor, få dubbelsängar eller när det gäller snarkning, kan separata sovrum vara den bästa lösningen.

Sova tillsammans statistik

Enligt en undersökning från 2001 av National Sleep Foundation, sover mer än en av tio (12%) gifta amerikaner ensamma. Dessutom, "Lägre äktenskaplig tillfredsställelse påverkar sömnvanor enligt pollen.

Nästan hälften av dem med mindre äktenskaplig tillfredsställelse (47%) säger att de sover mindre idag än för fem år sedan och mer än tre fjärdedelar är mer benägna att uppleva ett sömnproblem än sina mer lyckligt gifta motsvarigheter (77% mot 69 %)."

Till ingen förvåning visade undersökningen också att det fanns mer sömnproblem hos hushåll med barn. "Gift människor med barn genomsnittlig mindre sömn under veckan än de utan barn (6,7 vs. 7,2 timmar / natt) och enskilda personer utan barn (7,1 timmar).

Mer än en av tio gifta vuxna (12%) med barn rapporterar vanligtvis att de sover med ett barn; En stor majoritet av dessa vuxna (81%) rapporterar ett sömnproblem. "

Orsaker till sömnproblem

Här är situationer som kan skapa sömnproblem för par.

Sömnpositioner

När du kan sova tillsammans rekommenderar många sömnexperter "skedning". Detta är sovande ställning där folk sover inbäddat ihop som skedar. Denna sovande position antas öka intimitet och lägre stress.

Ibland människor oroa sig för att deras make makar sig med ryggen till dem eller verkar vara långt borta i sängen. Hoppa inte till slutsatser.

Även om sömnställningar kan vara en röd flagga i ett äktenskap, säger experter att det inte finns några "bra" eller "dåliga" sömnställningar i ett äktenskap.

John Dittami: "I mitt fall kommer min partner och jag att spendera tid på att prata eller krama innan sömnen, men efter ca 10 eller 15 minuter vänder hon sig om och jag vänder mig om och vi skapar var och en vår egen skinn.

Jag vet att jag snarkar, så det hjälper lite. De separata omslagen är som vår version av en fredsavtal. "

Källa: Corrie Pikul. "Vad sömnexperterna gör för att få en god natts sömn." Oprah.com.

Bästa lösningen: Kompromiss

Så vad gör du om du har olika sömnpreferenser? Hitta sätt att kompromissa. Om det inte fungerar, var realistisk och överväga separata sovrum eller enkelsängar.

Separata sovrum eller enkelsängar kan spara ditt äktenskap. När par först börjar sova tillsammans, är de villiga att offra komfort för att vara nära sin partner. Efter ungefär fem år vill många bara ha en god natts sömn igen.