Antalet singelpar ska prata om varje dag

Att diskutera känslor är det enda sättet att utveckla en stark koppling

Du pratar om barnen, vad är det för middag och planer med vänner eller familj. Dagens löpande liv tillsammans, speciellt om du har barn, är ofta det centrala fokuset på dina samtal. Dessa saker är inte fel att prata om, de är nödvändiga. Men den viktigaste biten som du inte ska glänsa över är hur du känner för vad som händer i ditt liv varje dag.

Varför?

Dessa djupare samtal är nödvändiga för att göra det "lim" som håller dig två tillsammans. Det här skapar det intimitet som människor önskar i sitt äktenskap. Det finns inget behov av att överdriva det. Det kan bli konstigt. Men det är viktigt att du pratar om dina höga och låga, glädje och smärta som har sprinklats under hela veckan. Dessa ämnen kan vara från yttre interaktioner med andra eller något specifikt mellan dig och din make.

Både kvinnor och män kan kämpa för att dela känslor, men män verkar ha en mycket svårare tid. Kvinnor klagar ofta på "brist på intimitet" eller "anslutning" med sina män. Och för kvinnor är intimiteten och förbindelsen vad gnistor hennes sexuella lust. Därför är det värt ansträngningen, killar!

Vad kan du göra för att skapa mer intimitet med din make?

Låt oss börja med de enklare sakerna ...

Tänk på de senaste dagarna och fråga dig själv dessa frågor.

Sedan, sätt dig ner och avslöja svaren till din partner:

Vem eller vad har påverkat dig?

Vem eller vad fick dig att må bra?

Vem eller vad besviken dig?

Vad lärde du dig att det är nytt och vad tyckte du om det?

Mötte du någon ny ... vad tyckte du om honom eller henne?

Gick det något som skrämde dig ... avsky dig ... gjorde dig att tänka på ett annat sätt ...?

Fokusera inte bara på fakta, utan också fokusera på hur du känner till svaren på dessa frågor. Vad händer när du pratar om det med din make? Kan du identifiera en viss känsla som överraskning, glädje, sorg, ilska? Vad sägs om de hårdare som förkastning, skam eller förlägenhet?

Om du är osäker är det okej att säga att du inte är säker på hur du känner. Det är okej att se om din partner, som kan ha mer av ett "språk" för känslor, hjälper dig ut. Du kan känna dig förvirrad eller ha blandade känslor också. Vad som än är, gör ditt bästa för att beskriva det.

Nu, låt oss göra det lite mer utmanande ...

Vissa människor kämpar verkligen för att ta upp de ämnen som påverkar deras förhållande. Detta beror på att det går till vårt värsta rädsla för att bli avvisad, övergiven eller någon annan fruktansvärd handling av vår partner. Men som om vardagens ämnen är det inte tillräckligt att bara prata om dina tankar och åsikter om de hårdare frågorna (föräldraskap, kön, svärföräldrar, ekonomi osv.). Du måste också diskutera (du gissade det!) Hur du känner till dessa ämnen.

När en partner är reaktiv eller undvikande om att broach ett av dessa ämnen är det ofta en indikation på något djupare. Par måste skära genom defensivitet, eskalerade ilska eller stänga för att diskutera sina underliggande "kärna" känslor.

De djupare, kärnan känslorna är vad som håller en djup och meningsfull förbindelse och romantisk bindning blomstrande. Det förhindrar också pågående negativa kommunikationsmönster. Om du till exempel känner "Jag kan aldrig behaga henne" eller "Jag är inte viktig för honom", kan det vara vad som ställer en av er in i reaktivitet över dina olika synvinkel saker som hur du spenderar dina pengar, frekvens av kön eller den tid som spenderas med svärföräldrarna.

Det är mycket mer produktiva uttryckliga verkliga känslor i stället för att ge den tysta behandlingen, som bär ett våld, blir passiv-aggressiv eller skriker. Dessutom är det mycket lättare för din partner att svara på dessa känsliga känslor.

Det är en win-win för er båda.

Hur är det här till hjälp?

Denna typ av hjärta till hjärta kommunikation kommer att ...

Långsiktiga framgångsrika relationer bygger på att ta dessa risker med våra partners!

Varför inte anmäler sig till veckovisa nyhetsbrevet?