Heroin Ingredienser

Det är svårt att veta vad som kan ha lagts till i en sats heroin

En mycket beroendeframkallande och olaglig drog säljs heroin i tre olika former : svart tjär heroin, bruntpulverheroin och vitpulverheroin. Varje typ av heroin innehåller lite olika ingredienser, och alla kommer sannolikt att ha olika andra ämnen, vilket kan öka läkemedlets potens, i vissa fall gör det ännu mer farligt.

Heroin är vanligen en blandning av diacetylmorfin, den aktiva ingrediensen som ger läkemedelseffekterna och en mängd olika fyllnadsingredienser.

Några av dessa fyllmedel är andra opiater, och delar några av de psykoaktiva effekterna av heroin, medan andra bara är pulver som delar utseendet på den form av heroin som de skär med. Och i vissa fall är tillägget toxiner som kan orsaka dödliga biverkningar.

Psykoaktiva ingredienser

Diacetylmorfin, eller diamorfin, är en mycket kraftfull smärtstillande medel som förekommer naturligt i latexsapet av fröpoten av opiumvalmogen, känd som opium. Opium vallmo växer i många delar av världen, bland annat Asien, Australien, vissa delar av Europa, Turkiet, Afghanistan, Colombia och Mexiko.

Denna opiat är den viktigaste psykoaktiva ingrediensen i heroin, vilket ger den höga euforiska heroinhögheten. Det är också det som ger heroin sina beroendeframkallande egenskaper och skapar en fysisk beroendetillstånd bland sina användare. Ju mer någon använder, desto mer behöver de för att undvika abstinenssymptom.

Dödsfall relaterade till syntetisk opioidöverdos har ökat med mer än 300% i USA sedan 2013, främst på grund av kontaminering av heroin och andra droger med olagligt tillverkade fentanyl.

Fentanyl är en opioid smärtstillande medel, som är många gånger starkare och farligare än heroin. Forskning visar att narkotikamissbrukare är oroade över fentanyl i deras heroin, och de flesta är öppna för att använda snabba testremsor som kan användas för att upptäcka närvaron av fentanyl i droppprover (före användning) eller urin (efter användning) och kan hjälpa till informera folk om deras exponeringsrisk.

Förutom diacetylmorfin och fentanyl kan gataheroin innehålla en mängd andra gata och receptbelagda läkemedel, inklusive metamfetamin. Även om meth är en stimulant och heroin som en avslappnande, båda ger upphov till känslor av eufori, så en läkemedelsförhandlare kan ofta komma undan med att blanda ett eufori-producerande psykoaktivt läkemedel med heroin om det är tillgängligt till ett billigare pris. Meth har egna risker och innehåller vanligen giftiga kemikalier, vilket gör att det är särskilt osäkert att injicera direkt i blodet.

Black Tar Heroin

Svart tjär heroin, som ser ut som en klibbig eller hård boll eller bit av svartbrunt substans, produceras av en väldigt grov process, där opiat som produceras är relativt oförfinerat jämfört med vitpulverheroin. Det innehåller flera delvis bearbetade former av opiat, som skiljer sig från heroin.

Även om svart tjär heroin har funnits i över 100 år började sin popularitet i USA på 1970-talet eftersom det är billigare och lättare att göra än vitpulverheroin.

Brun eller Vit Pulver Street Heroin

Vidare bearbetning av svart tjär heroin, och skärning med laktos, kan producera brunt pulverheroin. Vitpulverheroin i sin renaste form är en saltform av läkemedlet, känt som diacetylmorfinhydroklorid, även om det vanligtvis blandas eller "skärs" med andra vita pulver som minskar styrkan och ökar risken för kontaminering och venskador om läkemedel injiceras.

Typiskt, ju renare heroin, den vitare och den skenare den uppträder, desto hårdare skär heroinet, desto dullare blir det vita pulvret.

Kemiska tillsatser

Processen att göra heroin från opium varierar beroende på vilka metoder som används, och den anläggning där den tillverkas. Dessa anläggningar sträcker sig från state-of-the-art legitima laboratorier som drivs av fullt kvalificerade kemister, till illegala laboratorier som drivs av olagliga läkemedelsproducenter, för att förbereda processer med gamla oljetrummar och utomhusbränder som drivs av lokala odlare med liten eller ingen utbildning inom kemi.

Nyligen har heroin tillverkats i hemlaboratorier av personer som försöker konvertera receptbelagda smärtstillande medel som oxykodon till gataheroin.

Det finns inget sätt att veta ursprungspunkten eller ytterligare ingredienser av heroin som köpts på gatan. Det kan innehålla föroreningar som är biprodukter från tillverkningsprocessen, inklusive kemikalier som kalciumoxid, ammoniak, kloroform, saltsyra och ättiksyraanhydrid.

bedövningsmedel

Street heroin kan innehålla lokalanestetika, såsom xylokain. Även om anestetika själva används juridiskt för medicinska och dentala ändamål, har de risker, kan ha biverkningar och är också potentiella allergener, vilket medför ytterligare risker för negativa hälsoeffekter, vilket kanske inte erkänns eller behandlas på rätt sätt av användare eller återförsäljare.

fillers

Fyllnadsingredienser tillsätts för att fylla upp heroin så att återförsäljare kan öka sina vinstmarginaler. De varierar från godartade ämnen, såsom talk, mjöl, majsstärkelse, mjölkpulver och olika sockerarter till skadliga ämnen.

Till exempel kan svart tjär heroin spädas med svart skokräm eller smuts. Kinin tillsätts ibland till vitpulverheroin för sin bitter smak.

Potentiella toxiner

Det är också möjligt att gifter skärs i heroin. Strychnine, som används som bekämpningsmedel som används i råttgift, är en giftig beståndsdel som ibland blandas med heroin. Som det är för råttor och andra däggdjur är strychnin dödlig för människor.

Psykologiska symtom på strychninförgiftning inkluderar ångest, rastlöshet, agitation och ett ökat "startle" -svar. Fysiska symptom inkluderar käkspänning, muskelsmärta och spasmer, armar och bens styvhet, och nacke och ryggbågar.

Svart tjär heroin kan klippas med mark, som kan innehålla sporer av en giftig förorening som kallas clostridium botulinum. Om det namnet låter välbekant kan det bero på att det orsakar en potentiellt dödlig typ av matförgiftning som kallas botulism.

Om dessa sporer kommer in i ett sår, vilket vanligen uppstår vid injektion av svart tjär heroin, kan sporerna groda och orsaka sår botulism. Även om såret kan verka litet är infektionen extremt allvarlig.

Sår botulism producerar lokala neurotoxiner, vilket medför en symmetrisk, slap, nedstigande förlamning av de frivilliga musklerna, vilket innebär att du inte kan flytta dina muskler när du försöker, fortsätter att bli oförmögen att andas utan hjälp, och så småningom döden om obehandlad. Botulismförgiftning kan orsaka dödsfall. Symtom på botulismförgiftning kommer inte att hjälpa till med naloxon, ett läkemedel som ofta används för att omvända överdos av heroin.

Även om det inte egentligen är en ingrediens i heroin, kan människor som bränner heroin på aluminiumfolie för att andas in i röken - en ökning som kallas "jagar draken" - kan ha förhöjda halter av aluminium i urinen. Aluminium är känt för att vara ett neurotoxin, även om de långsiktiga effekterna på heroinanvändare fortfarande måste etableras.

> Källor:

> Exley C, Ahmed U, Polwart A, Bloor R. Förhöjt urinaluminium hos nuvarande och tidigare användare av olaglig heroin. Addiction Biology ; 12 (2): 197-199. 2007.

> Frances R, Miller S. och Mack A. (Redaktörer). Klinisk lärobok av beroendeframkallande sjukdomar. 4: e upplagan. New York: Guilford. 2016.

> Krieger M, Yedinak J, Marshall B, et al. Hög villighet att använda snabba fentanyl-testremsor bland unga vuxna som använder droger. Harm Reduction Journal ; 15 (1): 7. 2018.

> Mars S, Bourgois P, Karandinos G. Montero F, Ciccarone D. Texturerna av heroin: användarperspektiv på "svart tjära" och pulverheroin i två amerikanska städer. Journal of Psychoactive Drugs 48 (4): 270. 2016.

> Summers P, Struveb I, Wilkes M, Rees V. Injektionsställets ånförlust och mjukvävnadsabcesser i samband med injektion av svart tjär heroin: En tvärsnittsstudie av två distinkta populationer i USA. International Journal of Drug Policy, 39: 21-27. 2017.