Vad är en drogförhandlare?

Glöm filmerna; Drogförhandlare ser ofta ut som du

En droghandlare är en person som säljer droger av alla slag eller kvantiteter olagligt. De kan vara småhandlare som säljer små mängder för att kompensera kostnaden för egen drogbruk, eller de kan vara högorganiserade grupper och affärsmän inom högorganiserade verksamheter som löper som ett allvarligt företag.

Traditionellt ses droghandlare som en viktig del av missbruksproblemet i våra samhällen, och det finns ofta mycket överlapp med "pushing" kontrollerade droger som marijuana , heroin , meth och kokain.

Även om det här är fallet med vissa droghandlare, är det i verkligheten mycket varierande bland droghandlare, vilka typer av droger de säljer, orsakerna de säljer och vem de säljer droger till. Till exempel finns det för närvarande en underjordisk marknad för receptbelagd smärtstillande medicin för personer som har kronisk smärta och är beroende av smärtstillande medel. När deras smärtstillande läkemedel används eskalerar, är de ofta märkta som "läkemedelssökning" och deras läkare eller försäkringsbolag kan skära av sina leveranser till de mediciner som de behöver för att kontrollera deras smärta, så de kan vända sig till en droghandlare för att köpa dessa droger .

I en undersökning om varför folk började göra droger, sa mer än hälften av de svarande att de ville passa in. Droghandlare är mycket medvetna om detta som ett kraftfullt försäljningsverktyg. De vet att du vill vara med med dina vänner och inte vara annorlunda. I tv och i filmer är droghandlare oftast väldigt uppenbara, har klädda kläder och är väldigt öppna om vad de är och vad de gör.

Men i själva verket är många droghandlare mycket diskretare och blandar sig mycket bra.

Vad ser en läkemedelsförsäljare ut?

Stereotypen hos en läkemedelsförhandlare är ofta någon som är oupptäckt, grym och kanske kraftigt tatuerad eller har en välkänd kriminalregister. Men droghandlare så är ofta en anomali; I stället bor droghandlare rätt och arbetar rätt tillsammans med lagstiftande människor.

De kan ha ett regelbundet dagjobb, ett stabilt hem och en kärleksfull familj. Vissa gör inte ens droger själva och är bara i branschen för de stora vinsterna de kan göra. I en undersökning gjord av kända drogförhandlare hade mer än 75% ett heltidsjobb med välrenommerade företag. Många av dem gjorde mycket skickliga jobb och hade prestigefyllda titlar.

Vem är drogföretags kunder?

Kunderna kommer från varje livsstil, från lägre till överklass och varje ras och kön. Många marknader för studenter i gymnasiet eller college, medan andra tillgodoser yrkesverksamma. Det finns en stuga för droghandel med receptbelagda läkemedel, som sedativa eller mediciner för ADD , för att hjälpa unga yrkesverksamma inom högtrycksjobb att klara sina roller.

Oavsett om en person säljer små mängder kvarstående smärtstillande medel eller säljer stora partier olagliga ämnen, är den personen en droghandlare och bryter mot lagen. Att göra några transaktioner med den personen kan ha allvarliga juridiska konsekvenser, inklusive arrestering och fängelsetid.

Källa:

Federal Bureau of Investigation. "Organiserad drogbrott". 2015.