Hur man lär sig om psykologi

Verktyg och resurser som kan hjälpa till

Läroböcker kan vara ett värdefullt sätt att lära sig om psykologi, men de är verkligen inte det enda lärarverktyget där ute. Tack vare Internet finns det många olika sätt att öka kunskapen om psykologi utan att någonsin spricka öppna en lärobok.

Psykologi webbplatser

Målsättningen med webbplatsen Com Psychology är att hjälpa gymnasieelever, studenter och psykologentusiaster att lära sig mer om människans sinne och beteende.

Vi har massor av bra resurser, inklusive studietips, artiklar, handledning av APA-format, biografier och mycket mer.

Självklart finns det några andra utmärkta webbplatser och bloggar där ute som också innehåller information och resurser som eleverna kan hitta till hjälp. Några av mina personliga favoriter inkluderar Psychology Today, PsyBlog och Psych Your Mind.

Gratis online klasser

Ett antal universitet erbjuder gratis självstudiekurser online. Detta ger en bra möjlighet för studenter som inte har tillgång till ett klassrum i klassrummet på grund av sitt arbetsschema eller geografiska läge. Det tillåter även de som helt enkelt inte har råd att gå tillbaka till skolan chansen att utbilda sig om ämnet.

TV-program

Psykologi spelar en roll i ett antal fiktiva seriedramar som för närvarande sänder på tv, men det finns också massor av faktabaserade tv-program som kan lära studenter mer om psykologi.

Tyvärr kan många av dessa program endast ses i återställningar eller genom att beställa programmen på DVD.

En titelstudent kan njuta av är den klassiska Discovering Psychology- serien värd socialpsykolog Philip Zimbardo. En senare show som ofta täcker hjärnans och psykologiska ämnen är PBS-serien NOVA ScienceNow värd av astrofysiker Neil deGrasse Tyson.

Online Videos

Onlinevideoer är ett utmärkt sätt att lära sig mer om psykologi, särskilt för dem som brukar vara visuella och auditiva elever. Förutom att söka på YouTube, är några bra resurser du bör kolla in:

Psykologi Podcasts

Podcaster kan vara ett roligt och informativt sätt att lära dig om psykologi när du är på resande fot. Bara spara några gratis podcaster till din bärbara digitala musikspelare och lyssna på dem medan du pendlar till jobbet eller till skolan. Kolla in vår lista över psykologiska podsändningar för att hitta några som kan intressera dig.

Studiehandböcker, frågesporter och tentor

Studiehandböcker är alltid ett användbart verktyg för studenter, men visste du att testning själv kan faktiskt förbättra ditt lärande och behållande?

Missa inte vår egen samling studiehandböcker och akademiska frågesporter om olika psykologiska ämnen.

Online Psychology Labs

Att få praktisk erfarenhet av forskning kan vara till stor hjälp när du försöker lära dig om olika ämnen i psykologi. Ett antal utgivare av läroböcker erbjuder online-psykologlaboratorier utformade för att följa innehåll som finns i böckerna. I de flesta fall behöver du ett klass ID-nummer för att logga in och använda dessa laboratorier.

Du kan också kolla in dessa gratis online-psykologiska handledning och demonstrationer för att delta i laboratorier med inriktning på ämnen som sensation och uppfattning, socialpsykologi, forskningsmetoder och mycket mer.