Känna symtomen på barndomsdepressionen

Det kan vara svårt att veta om ditt barn går igenom ett stort slag med barndomsdepression eller bara tillfälligt ner i skräp. Att agera snabbt för att hjälpa ditt barn, oavsett vad hans situation är, är viktigt.

Deras hormoner sparkar in, deras ansvar ökar och deras scheman överbokas. För att göra sakerna ännu mer utmanande, kämpar tweens eller preteens också med att förändra familje- och vänrelationer, stress, förvirrande kulturella förväntningar och den ångest som ofta kommer med sin närmande ungdom.

Det är inte konstigt att så många barn lider av tillfällig sorg eller möjligen, även barndomsdepression.

Barn som lider av barndomsdepression är mer benägna att använda alkohol och droger. De är också mer utsatta för att delta i andra farliga beteenden.

Erkänner depression i Tweens

Det första steget att hjälpa ditt barn är att erkänna att det kan finnas ett problem. Depression i tweens kanske inte märks omedelbart av dig. Symptomen kan vara svåra att upptäcka och kan förväxlas med de normala försök och ångest som uppstår.

Tweens är ofta humöriga. Deras förändrade hormoner och känslor kan göra det svårt att veta om de bara går igenom en fas eller något mer allvarligt.

Medan depression i tweens varierar från individ till individ, är det inte ovanligt för deprimerade tweens att uppvisa flera av följande beteenden, vid en eller annan gång:

Många tweens kommer att rotera genom ovanstående symptom rutinmässigt, men det betyder inte nödvändigtvis att de lider av barndomsdepression.

Depression hos barn, när de lämnas obehandlad, kan leda till ett antal andra allvarliga problem inklusive missbruk av droger och alkohol, problem med relationer och till och med självmord.

Vad orsakar barndomsdepression?

Det är miljon dollarfrågan. I tweens kan depression utlösas av brist på neurotransmittorer (vilket hjälper dig att känna lycka).

En kombination av traumatiska händelser (skilsmässa, död, vänskapsproblem, familjeförflyttning etc.) kan också utlösa depression hos vissa ungdomar, vilket kan vara en familj som är utsatt för sjukdomen.

Tro det eller inte, depression är faktiskt ganska vanligt i tweens med så många som 1 i 30 som lider av sjukdomen.

Den goda nyheten är att depression kan behandlas framgångsrikt. Med noggrann övervakning och support har ett barn som lider av depression en mycket bra chans att övervinna sjukdomen.

Vad ska jag göra?

Att besöka ditt barns läkare är ett måste. Han kan rekommendera att ditt barn söker rådgivning också, sannolikt med en pediatrisk psykiatrisk leverantör.

I vissa fall är rådgivning tillräckligt för att hjälpa ett oroligt barn genom hårda tider. Under andra omständigheter kan läkemedel administreras.

Också, om du tror att ditt barn är deprimerat eller upprörd, var noga med att utbilda dig själv i hans eller hennes sociala medier liv. Ditt barns Facebook- eller Twitter-sida eller deras Instagram-profil kan avslöja om något händer med vänner eller i skolan.

Oavsett vilken åtgärd läkarna föreslår att ta är din roll som förespråkare och ett kärleksfullt stödsystem för ditt barn.

Fortsätt att berätta för henne detta, även om du tror att hon har fått poängen. Deprimerade tweens måste höra att du kommer att vara där för dem och att din kärlek är ovillkorlig.