Office Party Ångest

Tips för att hantera Office Party Ångest

Office party ångest är ett problem för alla; inte bara de som lider av social ångest. Hanteras bra, en kontorsfest är en chans att lära känna dina medarbetare bättre och kanske presentera dig själv i ett bra ljus för din chef. Tyvärr, om du bor med social ångestsyndrom (SAD) , kan det årliga kontorsfesten fylla dig med rädsla.

Vad handlar det om kontorsfester som orsakar så mycket nöd? För dem med SAD kan det vara rädslan för skam, att dömas av andra, utan att veta vad man ska säga under liten pratstund - alla dessa faktorer kan komma till spel när du sätter 100 av dina kollegor i ett rum tillsammans.

Medan det är lätt att säga, slappna av och var dig själv, för dem med SAD kan det inte göra tricket. Om du inte har tagit hand om din ångest, planerar du att stanna bara en kort stund. Be om ursäkt för att du lämnar; var glad att du har gjort ett utseende trots din ångest.

Å andra sidan, om du arbetar med din ångest, men fortfarande är svag på dina sociala färdigheter, så här är din chans att bevisa för dig själv att du kan göra det. Gå dit ute, ha det roligt.

Träffa nya människor

Medan du kanske inte vill träffa nya människor, tänk på det så här-ju fler människor du träffar och gör vänner med på jobbet, desto mindre kommer det att fungera som arbete.

Faktum är att om du kan närma varje främling som en vän du inte har träffat, så kommer hela rummet att fyllas med personer som du vet. Medan du fortfarande inte gillar att prata, kan du åtminstone le och nöja med Carol i redovisning eftersom du har pratat med henne på en kontorsfest.

I den här venen, försök med ditt bästa

Dessa tre enkla beteenden kommer att underlätta för andra att närma dig och öppna upp. Om å andra sidan står du med armarna över bröstet, kommer du sannolikt att avskräcka någon från att försöka prata med dig.

Välj konversationspartner

Ofta är det enklast att delta i samtal som redan är igång. Det kan också vara lättare att prata med kompisar av kollegor, eftersom de kanske inte känner någon på festen och skulle vara tacksamma att ha någon med vem som ska prata.

Om du talar med dina överordnade gör du nervös, åtminstone skakar hand och säger hej så att din närvaro är känd. Tänk på någonting i förväg att säga om vad du jobbar med och ta upp det om det verkar lämpligt vid den tiden. Detta kommer att hjälpa dig att göra ett bättre intryck och kommer att lindra ångest om att inte veta vad man ska säga.

Planera samtalstema

Samtidigt behöver samtal på en arbetsfest inte bara rotera kring ditt arbete.

Vad som ska undvikas

Det finns några saker du absolut bör undvika på kontorspartiet:

Lämna kontorspartiet

Fortsätt de samtal du startade under kontorspartiet efteråt, för att utveckla personliga relationer med medarbetare.

Omedelbart efter festen gör du några anteckningar.

Därefter följer uppföljning med konversationer eller e-postmeddelanden som visar dig att du minns viktiga detaljer om andra. Även om du bara skickar en länk till en artikel som någon kan vara intresserad av visar du att du lyssnade.

Ett ord från

Det kan vara svårt att klara de sociala arbetsförpliktelserna när du lider av SAD. Det här är några enkla tips för hantering av kontorsfester. Om din sociala ångest är svår och du ännu inte har sökt hjälp kan en professionell diagnos och behandling som medicin eller kognitiv beteendeterapi (CBT) vara i ordning.

källor:

Dukcevich, D. Kontor överlevnad guide.

Ryerson University. Överleva din kontorsfest.