Använd Guided Imagery för avkoppling

Guided Imagery är en bekväm och enkel avslappningsteknik som hjälper dig att snabbt och enkelt hantera stress och minska spänningen i kroppen. Det är praktiskt taget lika enkelt som att hänga i en levande dagdröm och med praktiken kan den här tekniken hjälpa dig att få bättre tillgång till din inre visdom. (Du kan lära dig mer om fördelarna med guidad bildvisning .) Det finns några olika sätt att öva med hjälp av guidad bildvisning, inklusive att ta en klass där du instrueras av en instruktör, använder ljudinspelningar, skapar egna inspelningar eller använder din inre röst och fantasi.

Den här artikeln beskriver processen med att använda egna tankar, helt enkelt för att det tar minst förberedelser och kostnader. Du kan dock också utforska guidad bildvisning på många yoga-studior, med inspelningar och genom en erfaren terapeut. Du kan spela in egna guidade bildband. Så här börjar du med guidad bildvisning.

Gör dig bekväm

Kom i en avslappnad position, som en du skulle använda för meditation eller självhypnos . Om en liggande plats skulle troligen sätta dig i sömn, välj en korsbensposition eller ligga i en bekväm stol. Försök placera dig själv på ett sätt där din fysiska komfort inte kommer att bli en distraktion.

Andas från din mage

Använd membran djup andning och stäng ögonen, fokusera på "andas i fred och andas ut stress ." Det betyder att du ska expandera och möta andan - om du hittar axlarna som stiger och faller, kommer du sannolikt att ha spänning i kroppen och inte andas på det mest avslappnade sättet.

Välj en scen, och föreställ dig det

När du väl kommit till ett avslappnat tillstånd börjar du föreställa dig själv mitt i den mest avkopplande miljö du kan tänka dig. För vissa skulle detta flyta i det fina, klara vattnet utanför en avlägsen tropisk ö, där attraktiva människor tar drycker och smidiga musikspel i bakgrunden.

För andra kan detta sitta vid en eld i en avskild snöhytt, djupt i skogen, njut av varm kakao och läsa den senaste bästsäljaren medan den är inslagd i en plysch filt och fuzzy tofflor.

Du kanske vill komma ihåg en tid och plats när du kände dig underbar och avslappnad (en " glad plats " i ditt minne), en livligt beskriven scen från en bok du älskar eller hur du föreställer dig en plats du alltid har velat besök.

Fördjupa dig själv i sensoriska detaljer

Som du föreställer din scen, försök att involvera alla dina sinnen. Vad ser det ut som? Hur känns det? Vilka speciella dofter är inblandade? Hör du en brälsbris, ett vattenfall, eller ljudet av tippfåglar? Gör din vision så verklig att du ens kan smaka på det! (Att notera dessa detaljer i ditt dagliga liv är ett sätt att öka din medvetenhet , vilket också medför varaktig stresshantering.)

Koppla av

Bo här så länge du vill. Njut av din "omgivning", och låt dig vara långt ifrån vad som stressar dig. När du är redo att komma tillbaka till verkligheten räkna tillbaka från tio eller tjugo, och säg själv att när du kommer till "en", kommer du att känna dig rolig och varsam och njuta av resten av din dag. När du kommer tillbaka, kommer du att känna dig lugnare och uppdaterad, som att återvända från en mini-semester, men du kommer inte att lämna rummet!

tips:

  1. Du kanske vill använda omgivande ljud som komplimangerar dina bilder. På det här sättet känner du dig mer nedsänkt i din "miljö", plus ljudet från det verkliga livet kommer att bli doldat.
  2. Du kanske också vill ställa in ett larm, om du förlorar tid eller somnar. På det här sättet kommer du att kunna slappna av och släppa och veta att ditt schema inte kommer att äventyra.
  3. När du blir mer övat, kommer du att kunna gå djupt och snabbt. Du kanske också vill kommunicera med ditt undermedvetna sinne, med hjälp av ett band du spelar in för dig själv eller köper, eller en terapeut.